Buskerud Cars & truck-festival later til å ha etablert seg i Kongsberg for å bli. Fredag ettermiddag og kveld var det mye trafikk på travbanen-området på Stengelsrud like nord for Kongsberg by. Det skulle rigges.

Tommy Dahl som er med i arrangørgjengen i Buskerud Truckers Forening, vet nesten ikke hvor han skal begynne når vi spør om hva som vil skje.

– Det er samlet massevis av svære biler – de kommer i konvoi, forteller han. Helga blir fullstappet med aktiviteter og konkurranser, sier han.

Lastebilfolk er en tett sammensveiset gjeng som stiller opp for hverandre og ikke minst er de glade i en fest. Men selv om slike treff er ment å samle folk med samme interesser, er de også glade i å vise fram hvem de er – og ikke minst kjøretøyene.

Utvidet samarbeid med andre motormiljøer, bidrar til at det er mye mer enn lastebiler å se på.

Bjørn Arne Stolpnes så Smokey and the bandit på video i ungdommen. Da var det gjort. Sånn bil skulle han også ha.

Publikumsdagen

Truck-folket vil gjerne ha besøk. De er stolte av både yrket og doningene sine – og selv om lastebiler er i fokus, er det åpnet for nesten alt som har motor. Det blir mye å se for liten og stor, loves det.

– Det blir NM-runde i kjettingpålegging. Det er jo litt moro. Folk fra Norsk lastebilforbund kommer for å bedømme ferdighetene. Her er det massevis av salgsboder med bilrelaterte produkter. Det kommer veteranbiler, amerikanske biler, og spesielle biler. Gatebiltaxien til Åge Flugre er verdt å nevne, sier Dahl.

Raske biler

– Vi får også besøk av nr. 3 fra NM i Formula offroad, Thomas Løvskogen fra Løvskogen racing på Hønefoss med bilen sin. Det vil nok mange motorinteresserte få med seg. International vantreff på Magnor, og gatebiltreff med Ignition Crew på Rudshøgda, vil også være representert, legger han til.

Det blir vurdering og premiering som seg hør og bør et slikt stevne. Det tevles i 14 klasser som vil få premie.

På kvelden skyves aldersgrensa opp til 18 år. Da blir det fest for betalende gjester – det blir levende musikk og servering i samarbeid med den lokale Gamle Norge Pub. Shotgun Whalers spiller musikk som garantert vil treffe målgruppen.