Kniver om studieplasser på Kongsberg

Hele 402 søkere konkurrerer om 256 studieplasser på  Kongsberg.

Hele 402 søkere konkurrerer om 256 studieplasser på Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På Kongsberg opplever Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) en kamp om studieplassene.

DEL

Hele 402 søkere konkurrerer om 256 studieplasser på Campus Kongsberg, og det betyr 1,57 søkere pr. studieplass. I prosent betyr dette at studieplassen på Kongsberg opplever en økning på 9,2 % førsteprioritetssøkere.

Populære optometri

Det er bachelorstudiet i optometri som har flest søkere per studieplass, fulgt av bachelor i dataingeniør, som opplevde en økning også i fjor.

Jan-Henrik Kulberg, seniorrådgiver i kommunikasjonsavdelingen på HSN, opplyser i en e-post til Laagendalsposten at 200 søkere på optometri konkurrerer om 66 studieplasser.

Som mange vet, så har HSN landets eneste optikerutdanning ved campus Kongsberg.

LES OGSÅ: Studentene er mer fornøyde med politikerne nå 

Størst økning

Bachelor i økonomiledelse er det studiet som har hatt størst økning i førsteprioritetssøkere fra i fjor, både i prosent (49 prosent) og antall studenter, tett fulgt av maskiningeniør og bachelor i optometri.

Ingeniørutdanningene på Kongsberg holder stand eller opplever en økning i antall søkere, etter en nedgang i fjor, og det gjelder også for tresemester som har en økning på 34 prosent.

Samtidig er det en liten tilbakegang for forkurs og realfagskurs.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Rektor Petter Aasen på Høgskolen i Sørøst-Norge

FORNØYD: Rektor Petter Aasen på Høgskolen i Sørøst-Norge Foto:

Mange vil studere på HSN

HSN har i snitt 2,10 søkere til hver ledige studieplass det kommende studieåret.

8.651 studiesøkere har en av de 4.111 ledige studieplassene ved høyskolen som sitt førstevalg hos Samordna opptak.

Det gir en økning på 1,9 % førsteprioritetssøkere sammenlignet med i fjor. HSN er på sjetteplass blant landets universiteter og høyskoler, når det gjelder antall førsteprioritetssøkere.

– Vi er godt fornøyd med at søkertallene fortsetter å øke. Vi har et nytt navn, som det nok vil ta noe tid å gjøre kjent, sier rektor Petter Aasen i en pressemelding.

– Likevel har vi fått flere søkere hvert år, og det har også vært en økning i søkere per ledige studieplass. Sektoren som helhet øker, det gjør også vi. Men for å øke kvaliteten i våre tilbud har vi startet et arbeid med å redusere antall studier og studieplasser. Det vil gi økt konkurranse om studieplassene, og det ser vi i år.

Kongsberg står på terskelen til å bli universitetsby. Det skjer så fort høyskolen får den etterlengtede akkrediteringen fra myndighetene.

Artikkeltags