Hun skal snakke om falske nyheter

Førsteamanuensis Eiri Elvestad skal holde et foredrag om et brennhett tema i Krona. Skiller den norske mediesituasjonen i  seg fra USA, andre land i Europa og resten av verden?

Førsteamanuensis Eiri Elvestad skal holde et foredrag om et brennhett tema i Krona. Skiller den norske mediesituasjonen i seg fra USA, andre land i Europa og resten av verden? Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eiri Elvestad skal snakke om hvordan begrepet «fake news», eller falske nyheter, har påvirket demokratiet vårt.

DEL

Temaet er svært aktuelt i disse dager der de tradisjonelle mediene utfordres av andre aktører som bevisst sprer falske nyheter via sosiale medier.

Det er Høgskolen i Sørøst-Norge som i neste uke inviterer til foredraget med Eiri Elvestad.

Hun er førsteamanuensis i sosiologi ved Høgskolen i Sørøst-Norge, og har skrevet flere bøker og artikler om medienes rolle i demokratiet.

Konsekvenser for demokratiet?

Spørsmål hun kommer til å stille under foredraget, er om vi har mistet tilliten til nyhetsmedier? Har spredning av falske nyheter ødelagt for journalistikken, politikken og folks politiske kunnskaper? Og har det konsekvenser for vårt demokrati?

LES OGSÅ:

Ved hjelp av egen og andres forskning vil Eiri Elvestad diskutere myter og fakta om bruk av og tillit til nyhetsmedier i Norge. I tillegg vil hun også se på den norske mediesituasjonen i et internasjonalt perspektiv – skiller Norge seg fra USA, andre land i Europa og resten av verden?

Foredrag

Foredraget er gratis, og holdes torsdag kveld 28. september i høyskolens lokaler i Krona.

Høgskolen i Sørøst-Norge satser stort på forskningsformidling og dette foredraget er en del av en hel rekke med foredrag som holdes i Høgskolens nedslagsområde i høst.

LES OGSÅ: Laila Gustavsen om mulig vraking av Marianne Marthinsen: – Kiss my Ass 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken