Underholdningen besto av sketsjer med lokalt revypreg. 4Herene hadde skrevet dem selv med god hjelp fra Ole Martin Bakke og Lisbeth Søhus som begge er aktive i Solvoll og Høgheim teaterlag.

En damegæren reparatør og en party-vaktmester hjalp heller ikke på basseng-situasjonen i Flesberg.

En tur innom gamlehjemmet i 2042 der dagens 4 Here satt og mimret om året 2022 var også ett artig innslag.

Både internasjonale og lokale hendelser ble omtalt, og med dårlig hørsel så er det utrolig så mye rart det kom ut av det.

– Nei, nå vil vi høre i høre litt på Balenciaga. – Hæ, Bålerud’n jobba da aldri på Saga?!

Ellers ble låta «Jeg lå på magen bak en sten» av Vazelina Bilopphøggers morsomt dramatisert av June Brekke og Lana Tormodsgård Dokken.

En quiz ble det også tid til før pause med kaffe, kaker og loddsalg for de 150 fremmøtte gjestene.

4Herne i alderen 10–15 år har gjennom året jobbet med forskjellige 4H-prosjekt. På høstfesten ble alle disse presentert gjennom utstillinger. Det var ett vidt spenn fra baking til skiskyting og fra fotografering til slektsgransking.

På en av utstillingene hang det en flott ballkjole. Den var det Jonette Høimyr Barlindhaug som hadde sydd selv. – Jeg så en video på TikTok så da fikk jeg lyst til å prøve å sy min egen kjole til skoleballet, forteller Jonette. – Det var litt vanskelig å sy det tynne stoffet på overdelen for det skled litt, men jeg fikk hjelp av mamma så da fikk jeg det til.

Sondre Bergseth Groven hadde valgt snekring som 4H-prosjekt. Han har bygd trehytte sammen med noen kamerater. På utstillingen viste han fram noe av utstyret som han hadde brukt, og på plakaten hadde han bilder av trehytta. De har brukt mye tid på den, og nå var den også blitt trygg med solid rekkverk rundt. Underveis i bygginga datt nemlig en av kameratene ned og brakk armen, forteller Sondre.

Snappen/Ørn er en aktiv 4H-klubb med 30 medlemmer som finner på mye gjennom året. Sekretær Viel Hay Simensen leste årsmeldinga og klubben har vært godt representert på forskjellige fylkesarrangement som leir og storkurs. I tillegg har klubben hatt månedlige aktiviteter som blant annet ake-kveld, fuglekassesnekring og volleyball-treninger.

– Det beste med 4H er at der kan en være med folk som er både yngre og eldre enn de en vanligvis henger sammen med, sier Eirin Fuglerud Oldre.

Høstfesten ble avsluttet med 4H løftet som forklarer hva det fire H’ene står for, – klart Hode, varmt Hjerte, flinke Hender og god Helse!