I Europa går ikke homokampen fremover, den går bakover.

Med fremveksten av populisme i flere land ser man nå en trend hvor volden mot homofile har økt i Europa. I Frankrike blir homofile angrepet minst tre ganger om dagen. I Storbritannia økte volden mot homofile med 150 % etter Brexit, og i Polen er diskriminering av homofile tatt ut av lovgivningen om hatytringer.

Også i Norge ser vi en fremvekst av hatefulle ytringer mot homofile de siste årene, med den nordiske motstandsbevegelsen i front. De ønsker å knuse det de kaller for «homolobbyen», en lobby som de mener jobber for seksualisering av befolkningen.

Over tre milliarder mennesker bor i land hvor forhold mellom likekjønnede kriminaliseres, og i 12 land risikerer homofile fortsatt dødsstraff.

Det er derfor viktigere enn noen gang at vi tar et oppgjør med Diskriminering og vold mot LHBTI-personer.

«Jævla homo» er fortsatt det mest brukte skjellsordet i norsk skole. På grunnskolen er det mange som opplever mobbing på bakgrunn av at de er homofile, noe som gjør det vanskelig å tørre være seg selv.

Også i Kongsberg er dette en reell utfordring. Vi må fortsette å gå i pridetog og slåss for å bli kvitt diskriminering og trakassering av LHBTI-personer.

I storbyene er gatene stappfullt av mennesker som går i pridetog hvert år. I Kongsberg, en kommune på over 27 000 innbyggere, har det ikke blitt arrangert noe slikt ennå. Det må vi få til!

Det er nå viktigere enn noen gang å gå i pridetog for å støtte kjærligheten. Vi er ikke fornøyde før alle kan elske og være den man vil!

Kongsberg Høyre ønsker alle sammen en god pride-feiring!