Daniel-André Tande og Buskerud stakk av med seieren i både mennenes lagkonkurranse og i blandet lag under NM i Midtstubakken søndag.

Buskerud slo storfavoritten Akershus med knappest mulig margin i mennenes lagkonkurranse. Akershus var igjen favoritter med stjernene Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud i spissen, men Buskerud stakk av med seieren etter god laghopping og to fine hopp av Tande.

Det var Buskeruds første NM-gull i lag siden 1996. 906,4 poeng var akkurat nok til å slå Akershus poengsum på 906,3.

Et par timer senere var Tande ankermann da Buskerud sikkert seg NM-gullet også i den blandede lagkonkurransen, selv om hoppingen ikke var like solid fra hans side. Silje Opseth hadde 97 og 105,5 meter i sine hopp.

I den blandede lagkonkurransen med en kvinne og to menn på laget var det foruten Opseth, Tande og Joacim Ødegård Bjørgeng som hoppet for Buskerud.

Sølvet gikk til Oppland, mens Akershus ble henvist til bronsen.

Storfornøyd Tande

Det var en kjempeglad Tande som snakket med NRK etter at gullet i mennenes lagkonkonkurranse var sikret.

– Dette her var fryktelig gøy. Bra laginnsats! Jeg forventet at Akershus skulle være urørlige, sånn som de var i fjor. Det er fryktelig moro, sa Tande.

I tillegg til Tande og Bjøreng hoppet Anders Håre og Sølve Jokerud Strand for Buskeruds herrelag.

Forsvarte ledelsen

Tande viste seg fram allerede i første omgang, da hans hopp på 102,5 meter sendte Buskerud i ledelsen halvveis.

Akershus tok initiativet før Granerud og Tande skulle gjøre opp om seieren i andre omgang. Granerud & co. ledet med 3,2 poeng før de siste hopperne satte utfor.

Tandes hopp på 102,5 meter var nok til å tukte Granerud og Akershus. Hoppet til Granerud på 101,5 meter var ikke nok til mer enn sølv.

Oppland med Robert Johansson som ankermann endte opp med bronsen.

(©NTB)