Gå til sidens hovedinnhold

Hordvik Kleven kjemper om VM-plass

KIF-jenta Ingrid Hordvik Kleven er en av fem kandidater til en plass på VM-laget til Oberstdorf.

Kongsbergjenta, som nylig kom hjem fra junior-NM i Finland, er tatt ut til COC-rennene i tyske Brotterode kommende helg.

Der blir det kamp om det siste plassen på laget til VM i Oberstdorf.

Landslagssjef Christian Meyer har tatt ut fire utøvere til både verdenscupen i Rasnov og ski-VM i Oberstdorf.

Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta) og Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda) er alle klare for VM.

- De fire har alle vist at de hører hjemme i VM. Generalprøven blir i Rasnov til helgen. Jeg har lagt merke til at det gnistrer litt ekstra av Maren inn mot VM, hennes store mål denne sesongen. Silje har imponert hele sesongen med stabilt god hopping, og vet selv at hun er kapabel til å vinne hopprenn. Alle husker hva Anna presterte i VM for to år siden. Og vi har en fersk juniorverdensmester i Thea. Dette lover godt inn mot mesterskapet i Oberstdorf, sier Meyer.Den femte og siste plassen i VM-troppen tas ut etter helgens COC-renn i Brotterode i Tyskland.

- Vi går inn i et hektisk mesterskap og trenger en reserve til lagkonkurransen. Den utøveren som gjør det best i COC til helgen, får den femte og siste plassen i VM-troppen. Mye står på spill i Brotterode, sier Meyer.

Frida Berger (Røykenhopp), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad), Eva Elise Johansen Amble (Ullensaker) og Karoline Andrea Røstad (Skogn).

Kommentarer til denne saken