Hostet på medpassasjerer – flere må i karantene

Politiet rykket ut til Ål stasjon og pågrep en drammenser i 30-årene som hostet togpassasjerer i fjeset. Nå må de som satt i samme vogn som mannen i hjemmekarantene.

DEL

(Drammens Tidende) ÅL: Politiet prioriterte å rykke ut da de ble varslet fra togledelsen om en svært spesiell situasjon på Bergensbanen i går kveld.

Klokken var 18.38 da meldingen kom inn om en manns smittefarlige aktivitet.

– Vi fikk melding fra togledelsen om en om at det var en mann som gikk rundt og hostet folk i ansiktet. Han holdt på hele tida, og det var ikke populært, uttalte Øystein Eikedalen, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, til Drammens Tidende fredag kveld. I tillegg til hostingen skal han ha forsøkt å håndhilse på flere i vogna.

Klokken 19.15 var politet på plass på Ål stasjon for å sette en umiddelbar stopp for aktiviteten. Da svarte drammenseren med å spyle ned politiet med pulverapparat, før han ble pågrepet og kjørt til arresten.

Myndighetene har denne uken satt i kraft de sterkeste tiltakene i fredstid. Målet er å begrense Korona-viruset så langt som mulig. Skoler og barnehager har stengt, kulturarrangementer er stoppet og utesteder må slukke lyset og låse dørene. I tillegg til dette oppfordres vi alle til å holde avstand, vaske hendene hyppig og hoste i albuekroken.

Derfor reageres det også kraftig på slik adferd som togpassasjerer ble utsatt for på Bergensbanen i går kveld.

Toget ble holdt igjen på Dale i nesten to timer ettersom medpassasjerene kan ha blitt utsatt for koronasmitte. Dette melder Bergens Tidende, som også kan melde at flere av dem nå må i hjemmekarantene.

– De som har vært i samme vogn som denne mannen skal i hjemmekarantene, sier Nina Schage, kommunikasjonssjef i Vy til avisen.

Mannen skal også ha sagt at han har testet positivt på koronavirus.

– Vi har gått en del runder i etterkant, blant annet med helsevesenet, og vi anser det som lite sannsynlig at han er smittet av koronaviruset, uttalte operasjonsleder Øyvind Hammervold til Dagbladet klokken 00.50 natt til lørdag.Artikkeltags