Gå til sidens hovedinnhold

Hurra for 1. mai!

Toril Mesna

leder i Kongsberg SV

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den vakreste dagen i vårt vakre land!

For Norge er et vakkert land. Både landskapet og samfunnet er noe av det fineste man kan oppleve.

Det norske samfunnet har lenge vært kjent for små forskjeller, og for gode velferdstjenester, basert på sterke fellesskap. Dette er i ferd med å endre seg. Forskjellene mellom de som har mye og de som har lite er i ferd med å bli skummelt store. Slike store forskjeller er gift i et samfunn. Fordi økte forskjeller i makt og rikdom svekker tilliten mellom folk.

Et sterkt fellesskap og små forskjeller på folk får man til ved å samarbeide om de verdiene som 1. mai er grunnlagt på. Sterke fagforeninger, felles løsninger i velferdssektoren, universelle rettigheter. Omsorg for mennesker, ikke markeder.

Vår nåværende regjering har ikke forstått denne mekanismen, de bygger ned alt som smaker av fellesskap og velferd. Vi må snu denne tendensen. Vi kan ikke være bekjent av at barn vokser opp i fattigdom i Norge i 2019!

Det kommer til å bli store og sterke markeringer i år, over hele landet. Fordi folk ser at verdiene som 1. mai er grunnlagt på ikke lever videre av seg sjøl, uten at vi jobber for dem.

Kongsberg SV oppfordrer alle til å møte opp og delta i markeringene som foregår i byen denne dagen, både i Sølvsalen klokka 13 og i Krona kino klokka 18. For å vise at vi tror på fellesskapet!

Kommentarer til denne saken