Gå til sidens hovedinnhold

«Hva er galt med Sølvparken?»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sitt innlegg datert 22. januar stiller Wivi-Ann Bamrud spørsmål om hva som er galt med Sølvparken og om lokalene fremdeles ikke er store nok for Biltema. I et tidligere innlegg stilte en politiker (fra AP, – husker ikke hvem) spørsmålet om det egentlig er så viktig om Biltema blir borte, – kundene kan jo handle hos Clas Ohlson(!).

Jeg vil anmode begge om å avlegge et besøk hos Biltema på Orkidehøgda i Mjøndalen og bruke rikelig med tid til å sette seg inn i arealbehov og vareutvalg, -så gir svarene seg sjøl. Og i tillegg ber jeg dem vurdere grunnlaget for å definere vareutvalget som «detaljhandel», som jo, i alle fall offisielt, er begrunnelsen for å nekte etablering utenfor sentrum. Det kan virke som om en svipptur innom «fuglekassa» i Stasjonsbakken har dannet faktagrunnlaget bak bestemmende instansers holdninger og vurderinger i denne saken, ev. en klamring til uvitenhet for å forsvare fastlåste standpunkter.

Bakgrunnen for det store engasjementet som har preget denne saken er Biltemas utrolig allsidige vareutvalg som dekker de fleste behov for utstyr og redskap for selvhjulpne «gjør det sjøl»-folk av begge kjønn, langt ut over bilrelaterte varer. En fullskala Biltemabutikk nær byen vil være et uvurderlig tilbud for denne typen innbyggere, og en kundemagnet for et stort omland, slik Orkidehøgda er det for Mjøndalen. At Biltema, tross all motarbeiding, fremdeles er interessert i å etablere seg på Gomsrud, bør tas imot med åpne armer som et verdifullt tilskudd til lokalt næringsliv, istedenfor å skusles bort med fortsatt prestisje og prinsipprytteri.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.

Kommentarer til denne saken