Jeg har bidratt litt på debattsidene til Lp den siste tiden, både ved å sende inn leserbrev, og i kommentarfeltet. Når jeg ser på leserbrevene jeg har fått publisert og antallet kommentarer og tomler i kommentarfeltet så ser jeg at det er lite aktivitet når leserbrevet bare er publisert på laagendalsposten.no/meninger, men at antall kommentarer og tomler skyter i været når leserbrevet blir publisert på forsiden av laagendalsposten.no også. Dette er naturlig, siden det nok er mange som bare går inn på forsiden når de er inne på nettavisen, og ikke går inn på undersiden for debatt.

At ikke alle leserbrevene blir publisert på forsiden er naturlig, men hva med å gjøre noen små grep for å løfte frem meningsinnholdet? Det er jo en viktig del av den offentlige debatten i kommunen.

Et forslag kan være å se til Drammens Tidene. De har en egen Facebook-side kalt DT Meninger hvor de poster meningsinnhold nesten daglig. Lp har jo en egen Facebook-side for sport, hva med å opprette en for meninger også? På dt.no/meninger har også alt innhold illustrasjonsbilder hvor man ser hva det dreier seg om og hvem som har skrevet det. På Laagendalsposten sine menings-sider er det for det meste de artiklene hvor innsender selv har lagt ved et bilde som har illustrasjonsbilder. Det fordrer litt mer arbeid enn å bare trykke på en publiser-knapp, men jeg vil tro at illustrasjonsbilder på alt som DT har kan føre til at flere klikker seg inn for å lese meningsinnholdet.

I tillegg er nok DT også bedre enn Lp på å produsere eget meningsinnhold i form av lederartikler. Lederartikler har en lang tradisjon i norsk presse og bidrar til å skape debatt og løfte saker fram i lyset. Det er til og med blitt uttalt av «Lederartikkelen er lokalavisens sjel». Vebjørn Selbekk i Dagen er nok ikke den jeg oftest er enig med, men jeg synes han har gode poenger i lederen «Til forsvar for lederartikkelen». Laagendalsposten kan absolutt bli flinkere til å tørre å mene noe selv oftere.