Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå Erna?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja nå er et meget spennende kommunevalg i havn, og resultatene blei vel for veldig mange av oss som forventet. Men derimot for dere i regjeringen er nok skuffelsen stor. Det burde vel ringe en eller flere bjeller nå. I vårt langstrakte og grisgrendte land har demokratiet talt sitt tydelige språk. Jeg ser så absolutt at dere har gjort mye bra gjennom årene, men de fleste av de nye reformene og alle innsparingene har skadet Distrikts-Norge.

Nedleggelser og dårligere fungerende lokalsykehus, politireformen, sammenslåing av flere fylker til «Monsterfylker», ja dette er noe av deres feilslåtte politikk for demokratiet. Utarbeidelse av nye reformer kan sikkert teoretisk greit gjøres. Men dersom de berørte som virkelig føler dette på kroppen fikk være med å bestemme, ja da ville resultatene blitt av en helt annen kategori. Jeg er klar over at vi må spare inn mange steder for å opprettholde velferdsgodene våre, men innsparingene bør ikke tas der hvor det rammer befolkningen ute i distriktene så hardt. Vi er tross alt en del av skattebetalerne.

Brannvesenet fortviler, de er ofte de første på plass ved ulykker, politiet klarer ikke å dekke behovet for hjelp, dyktige jordmødre og sykepleiere slutter på grunn av umenneskelig arbeidspress. Dette er bare noen av resultatene etter nye reformer og innsparinger på feil steder. Det går an å sette reformer  i «revers», bruker ikke mer «drivstoff» av den grunn. Det blir spennende å se hvordan dere vil takle denne situasjonen, og eventuelt får snudd trenden til deres fordel ved valget om 2 år. Mulighetene ligger der, det er ingen skam å snu!

Kommentarer til denne saken