Gå til sidens hovedinnhold

Hvem skal møte barnet ditt i klasserommet?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er selv lærer, og ser hver dag hvor viktig skolen er for å legge et trygt fundament som våre barn og ungdommer skal ha med seg videre i livet. Når jeg ser på fremtiden til den norske skolen blir jeg bekymret. Vi er på vei i full fart inn i en varslet lærermangel.

Foreldre som sender barna sine på skolen i dag, har ikke den tryggheten de trenger. De har nemlig ingen garanti for at barna deres blir møtt av en kvalifisert lærer, eller om det er en ukvalifisert som er ansvarlig for å gi barna det grunnlaget de trenger videre i livet. Etter åtte år med Høyres skolepolitikk har vi rekordmange ufaglærte lærere som underviser i skolen.

Jeg er bekymret når jeg ser hvordan kvalifiserte lærere har byttet yrke, eller blitt “avskiltet” av politikken til Erna. Dette er kombinert med at for få har startet på lærerstudiet, samtidig som at for mange har sluttet underveis. Her ser vi et tydelig resultat av Høyreregjeringens skolepolitikk.

Det er på tide med et skifte. For å sikre at alle barn får god oppfølging og undervisning av høy kvalitet, må vi sikre at alle møter kvalifiserte lærere i klasserommet. For det er ingen andre enn våre fantastiske lærere som kan løfte våre elever og norsk skole i årene som kommer.

Jeg er stolt av å representere et parti som står i front for et realt lærerløft. Arbeiderpartiet er klinkende klare: å snu lærermangelen er det første punktet på agendaen for en kunnskapsminister i en Arbeiderpartiledet regjering. Vi mener at det haster med å rydde opp i lærermangelen, og skal derfor rekruttere, utdanne og beholde kvalifiserte lærere i hele landet.

For å klare å rekruttere og beholde våre dyktige lærere, må vi gi dem mer tillit i arbeidshverdagen. Høyreskolen er preget av sterk målstyring og stort fokus på rapportering. Dette tar bort tiden for den viktigste oppgaven: læring og oppfølging av elevene. Arbeiderpartiet står derfor i front for en tillitsreform som vil gi mindre byråkrati i skoleverket, noe som vil skape en bedre skolehverdag for både lærere og elever i hele landet.

Det er på tide å sette barna først, og flere kvalifiserte lærere er det første og viktigste steget for en mer inkluderende skolehverdag for alle.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.