Hvem snakker Vestsida ned? Hvem svartmaler?

Savner dokumentasjon: Hvem snakker Vestsida ned, og hvor er egentlig dokumentasjonen for disse påstandene, skriver Øyvind Stranna Larsen i dette leserbrevet.

Savner dokumentasjon: Hvem snakker Vestsida ned, og hvor er egentlig dokumentasjonen for disse påstandene, skriver Øyvind Stranna Larsen i dette leserbrevet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Lørdagens hovedoppslag i LP var uttalelser fra næringsdrivende på Vestsida «som går til motangrep på svartmalere» og på «de som snakker Vestsida ned». Har virkelig noen drevet med «svartmaling» og «nedsnakking» av den gamle, tradisjonsrike bydelen vår?

Lørdagens LP-reportasje var nesten to helsider med tekst, samt forside med meninger fra næringsdrivende på Vestsida. De hevder følgende:

1. Det går bra for næringslivet på Vestsida pga. Krona.
2. Noen i Kongsberg-samfunnet «svartmaler» og «snakker Vestsida ned».

Men, hvor er egentlig dokumentasjonene for disse påstandene? Det finnes ikke en eneste faktaopplysning i den lange reportasjen. Ikke ett eneste sitat med kildehenvisning til de påståtte «kritikerne» som «svartmaler» og «snakker Vestsida ned».

Ett av hovedargumentene for å tillate bygging av Krona i vår flotte, historiske bydel var bl.a. hensynet til eksisterende næringsliv som trengte et løft. Den effekten stilte mange et spørsmål ved.

Flere næringsdrivende på Vestsida, bl.a. Per Olav Bryn, fikk mye spalteplass i LP med å argumentere for store synergieffekter dersom man flyttet høgskolen til Vestsida. Men hvordan gikk det egentlig?

Både Bryn og andre næringsdrivende hevder nå i LP-reportasjen at «det er bare tull at det ikke er oppsving på Vestsida». Olav Hedenstad henviser til parkeringsordningen som har blitt bedre. Trude Kolset siteres på at det går bra.

Jo da, man skal absolutt lytte til meninger fra de næringsdrivende, men du verden hvor mye mer interessant for oss lesere det hadde vært med harde fakta. Omsetningstall over flere år f. eks.?


Med henvisning bl.a. til næringseffekten valgte Kongsberg-politikere å tillate et kjempebygg i glass og stål i vår historiske bydel. De skjedde til stor protest fra svært mange i kommunen. Da burde også nærings-effekten for bydelen nå være meget betydelig, og lett å dokumentere med harde fakta.

Jeg bestrider ikke påstanden fra de næringsdrivende om at næringslivet på Vestsida nå går bedre, det har jeg ingen forutsetning for. Men, av hensyn til kommunens befolkning burde nok de næringsdrivende presentere litt mer fakta om de «langt bedre tider» enn det som blei gjort i lørdagens store reportasje.

Det hadde nemlig vært svært hyggelig å få en slik dokumentasjon, også for oss som føler tapet i et historisk bymiljø.

Jeg forsøker etter beste evne å lese LP grundig, ikke minst leserbrevene. Jeg har aldri sett et leserbrev som har «svartmalt Vestsida» eller som har «snakket Vestsida ned». Derimot har jeg lest mange leserbrev der innsenderne dokumenterer et meget godt forhold, ja faktisk kjærlighet til vår historiske bydel. Leserbrev som beskriver en tristhet over hvordan kjempebygget Krona har forandret dette unike bymiljøet.

Da er det kanskje ikke så rart at noen også stiller spørsmål ved nærings-effekten av Krona. Er den så stor som det blei hevdet før byggingen?

Blei virkelig tapet av en del av et flott, historisk bymiljø kompensert med stor økonomisk utvikling på Vestsida? Det fikk vi ingen dokumenterte svar på i LP-reportasjen lørdag.

Kanskje noen kunne tatt initiativet til en undersøkelse? Engasjert et frittstående firma til å analysere næringseffekten av Krona? Det kunne blitt en rapport som garantert ville gitt flere dokumenterte svar enn lørdagens LP-reportasje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken