Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken framtid har ingeniørutdanningen på Kongsberg?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I LPs reportasje om møte med statsrådene Sanner og Aasheim var det kun snakk med og om fagskolen og industrien på Kongsberg i forbindelse med industripiloten.

Vi har utviklet en god og velrenommert ingeniørutdanning som startet tidlig på 60-tallet og som industrien på Kongsberg har nytt godt av helt siden da.

Ingeniørutdanningen har hele tiden søkt å tilpasse seg dagens behov hos industrien.

Å flytte ingeniørutdanningen fra Raumyr til Krona var ikke et illegalt foretak, men et ille foretak. Høgskolen på Raumyr passet ikke til utdanningsformål av mange grunner, ifølge politikerne.

På Bakketeigen utenfor Horten står et undervisningsbygg satt opp i samme periode som det på Raumyr og er mye likt i konstruksjon og utforming.

Ingen har foreslått å flytte denne institusjonen inn til Horten by for å skape mer aktivitet der.

Hvordan forklarer man slike diametralt motsatte standpunkt?

Ved Universitetet på Kongsberg har vi Norges eneste utdanning innen optometri. Optometri begynte som ingeniørfag men er nå en del av helsefag med hovedsete i Drammen. Ingeniørfagene er nå presset mellom helsefag og fagskolen og plassmangel kan føre til utflytting.

Kongsberg-samfunnet med politikere og industrien må ta vare på ingeniørutdanningen før den forsvinner til andre områder.

På Raumyr står et nedbetalt statlig bygg som egner seg fortsatt for undervisning.

Når koronaen slipper tak, hva da?

Kommentarer til denne saken