Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor er debatten om våpenproduksjonen i Kongsberg blitt så opphetet?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oppstyret knyttet til KJF har skapt mye styr vedrørende våpenproduksjonen ved KOG. Ser Ingar Håkonsen har et innlegg vedrørende KOG og deres våpenproduksjon. Han skriver at en vel ikke vil få mer fred på vår jord om våpenproduksjonen på KOG legges ned. Der er vi helt enige, men for meg dreier dette seg om noe langt mer.

Vi ser i dag at bekymringen knyttet til rustningskappløpet bekymrer stadig flere i vårt samfunn, noe vel de fleste nå forstår. Nylig sto en forsker ved forsvarets høyskole, i uniform, i Dagsnytt 18 og forklarte hva hans forskning ga av svar. Det var nok for mange skremmende. Han sier Norge over tid har forsøkt å ha to baller i lufta samtidig. En ball hvor de ønsker å opptre lojalt overfor NATO, og en ball hvor de har forsøkt å ha et godt forhold til Russland. Han sa tydelig at nå er det umulig. Vår forsvarssjef sto fram i dag og sier han er bekymret. Vi må komme inn i et forhold med bedre samtaler med Russland.

Plassering av fire amerikanske bombefly på Ørland flystasjon, og uttalelser fra det russiske forsvaret angående dette må jo skape bekymring. Det kan sikkert hevdes at dette er et politisk ordspill, men reaksjonene fra mange må bekymre.

Den økende bekymring en nå ser, håper jeg også kan få våre folkevalgte sentralt til å innse at noe bør gjøres.

Hva KOG angår kunne det kanskje være et bidrag om de fikk hjelp fra sentrale myndigheter, som jo er eieren, til en annen produksjon. KOG besitter en fantastisk teknologisk kompetanse, og ville kunne bruke den til mye annet en våpen om det ble lagt til rette.

Det er en kjensgjerning at den gigantiske våpenindustrien i USA stadig trykker på for å holde i gang det meningsløse våpenkappløpet, og det er fristende å stille spørsmålet om en forsvarspolitisk fristillelse fra disse ville vært det beste.

Dette innlegget håper jeg ikke oppfattes som kritikk til noen involverte i våpenproduksjon, men et forsøk på å si at noe nå snart bør gjøres.

Problemet med angst har vært sterkt økende i vårt samfunn, og psykiatrien innen vårt helsevesen har store problemer. Kanskje kan en endret holdningen til rustningskappløpet fra sentrale myndigheter også lette på dette problemet.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.