Takk for et varmt svar på artikkelen min om hvordan å få venner til å presentere utfordringer når du ikke er herfra. Å få venner i en by som Kongsberg er vanskelig, spesielt hvis du har vokst opp barn og nye i byen. Hvordan får du ny kontakt med folk hvis du ikke vil bruke sosiale medier? Føler seg modig å kontakte en fremmed for å bli venner. Tilpasse seg et nytt liv, kjemper med frykten for Covid, politikk og verden blir opphisset. Så å være snill mot oss selv det hjelper oss også å være snille mot andre.

Dette er viktig. Det kan være vanskelig å møte nye mennesker. Folk som kommer fra andre deler av verden, har forskjellige kulturer, et annet språk kan være overveldende i begynnelsen. Vi søker alltid å validere det vi allerede vet om verden og møte fremmede som kan ha et annet synspunkt fra vårt, kan skape litt usikkerhet. Hvordan håndterer vi dette?

Kanskje hvis vi var mer tålmodige, mer tolerante overfor hverandre, kunne vi øve på en ikke-reaktiv lytting spesielt med folk som har annen sosial tro enn vår og prøver å ikke dømme. Det er viktig i voksen alder å utvikle vennskap for å ha den følelsen av tilhørighet, dele minner og grave dypt ned i "selvet" for å tilby medfølelse og empati til andre. Vi har alle et travelt liv, og å finne nye venner kan utfordre oss i tilfelle vi opplever følelsen av å bli avvist. Som en påminnelse er det ikke mengden venner som betyr noe, men kvaliteten på vennskapet vårt.

Lykkelig vennskap, lykkelig velvære! Hvordan skal du vise din takknemlighet til din venn i dag?