Like dyrt å kjøpe ny som brukt hytte

NY OG BRUKT, LIKE DYRT: Så lenge du ikke kjøper tomt midt i slalomløypa, koster det omtrent det samme å bygge ny hytte som å kjøpe brukt. Her ser vi hytter i Hemsedal.

NY OG BRUKT, LIKE DYRT: Så lenge du ikke kjøper tomt midt i slalomløypa, koster det omtrent det samme å bygge ny hytte som å kjøpe brukt. Her ser vi hytter i Hemsedal. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kostnadspress i byggebransjen og et stort overskudd av tomter gjør det like økonomisk attraktivt å bygge hytte selv som å kjøpe brukt, ifølge Prognosesenteret.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det er helt likeverdige alternativer. Det er en helt fantastisk situasjon, sier Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret.

– Prisen på snitthytta er 1,7 millioner kroner. Men i denne statistikken er det inkludert hytter med lav standard. Til sammenligning kan du bygge en bra hytte for rundt 2,5 millioner kroner, så lenge du ikke kjøper tomt midt i slalåmløypa på Hafjell, sier han.

I 2016 ble 8.000 nye hytter påbegynt, det er et rekordhøyt antall og en av grunnene til prisutligningen.

– Det er et megastort tilbud på tomter i Norge, og prisveksten holder seg moderat. Kommunene er også mer positive, og beslutningslinjene er blitt kortere. Det virker som de lettere godkjenner hytteområder enn boligområder, sier han.

Øye mistenker imidlertid at kostnadspresset i bygg- og anleggsbransjen kan være i ferd med å endre seg, og at tomteprisene er på vei opp. Men om man vil bygge selv, har Øye en klar anbefaling for kvadratmeterprisen:

– Rundt 31.000 kroner inklusive tomt, men jeg vet det er de som klarer å bygge for lavere pris også. Folkehytta er mellom 2,5 og 3 millioner kroner og på 90 kvadratmeter, sier han.

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.