Flere dropper hyttepåsken - drar heller utenlands

Den sene påsken fører til at flere tar turen utenlands - blant annet til feriefavoritten Gran Canaria og Spania.

Den sene påsken fører til at flere tar turen utenlands - blant annet til feriefavoritten Gran Canaria og Spania. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flere velger utlandet på bekostning av hytta denne påsken. - Den sene påsken ser ut til å påvirke folks påskeplaner, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.

DEL

Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse viser at det trolig blir færre appelsiner i solveggen, og mer av europeisk storby denne påsken.

Til sammen sier 37 prosent av de spurte at de skal ta påskeferie i år. 25 prosent av dem som tar ferie, oppgir at de skal til utlandet.

Utenlandsferie

Det nye i år er at mange flere oppgir Italia og Polen som destinasjon for påsken, sammenlignet med i fjor. Også Tyskland og Danmark er mer populært.

Færre oppgir at de vil dra til feriefavoritten Spania, som faller fra 29 prosent i fjor til 24 prosent i 2019.

Selv om flere nå velger andre land, er fortsatt Spania høyt på listen over hvor folk ønsker å dra i påsken. Denne krabaten koser seg på Lanzarote.

Selv om flere nå velger andre land, er fortsatt Spania høyt på listen over hvor folk ønsker å dra i påsken. Denne krabaten koser seg på Lanzarote. Foto:

Færre på hytta – men fortsatt mest populær

47 prosent svarer at de skal på hytta, noe som er en nedgang fra i fjor og året før. 21 prosent sier de skal besøke venner eller familie i Norge.

– Selv om hytta fremdeles er mest populær som feriedestinasjon i påsken, viser tallene at flere enn i fjor booker seg tur til utlandet. Dette underbygges av tall fra reisearrangørene som har solgt godt med reiser for denne påsken, sier Bergmål.

Familie og venner

De aller fleste, 79 prosent av dem som oppgir at de skal ha påskeferie, svarer at formålet med påsken er å være sammen med familie og venner.

Flere enn i fjor oppgir at formålet er å oppleve nye steder og storbyopplevelser.

– I år kommer påsken sent og tallene viser at flere revurderer tradisjonell påskeferie på hytta. Folk vil oppleve noe nytt isteden. Dette til tross, så ligger det på ingen måte an til å bli folketomme fjell denne påsken heller, sier Bergmål.

Artikkeltags