Ingen jazzvarme i vente

Meteorologene har ingen hetebølge å by på under årets jazzfestival. Om natten kan det bli rundt ti varmegrader i helgen. Men det er håp i sikte. Det blir varmere - til uka.

Meteorologene har ingen hetebølge å by på under årets jazzfestival. Om natten kan det bli rundt ti varmegrader i helgen. Men det er håp i sikte. Det blir varmere - til uka. Foto:

Skal du jazze deg utover kvelden og natten, bør du nok ta med deg litt ekstra med klær. Lørdag kan det også komme noen ettermiddagsbyger.

DEL

Alt tyder på at fredagen blir varmeste dagen under årets jazzfestival.

– På dagtid på fredag kan det nok bli opp i mot 19 grader, forteller vakthavende statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

Ti grader om kvelden og natten

– Det skal klarne opp litt og bli lettere skydekke, så det blir mer sol. Samtidig betyr det at det blir noe kaldere på kvelden og natten. Natt til fredag forventer vi sju-åtte varmegrader, mens det i helgen kan ligge rundt ti grader på natten.

Med andre ord, skal man på konserter utover kvelden eller natten i helgen, kan det være lurt å ta med seg litt ekstra klær.

Mindre vind – fare for ettermiddagsbyger

Moxnes kan likevel trøste med at vinden kommer til å avta.

– Dermed kan det nok bli litt mindre surt, forteller hun.

I helgen vil det bli både litt sol – og noen skyer.

Samtidig er det ifølge meteorologen fare for noen regnbyger inn i jazzhelgen.

– Spesielt lørdag er det muligheter for noen ettermiddagsbyger, forteller hun.

Ferdig med snø i fjellet

De siste dagene har det vært kuldegrader og snø i fjellet. Men nå skal det være slutt på både minusgrader og snøfall for denne gangen.

– Det blir mildere i fjellet, og vi er ferdige med snø. Det skal bli varmegrader hele dagen i fjellet også. Det vil bli litt roligere vindforhold også.

Varmere – til uka

– Så det er ikke noe varme på gang?

– Jo da. Det blir gradvis varmere. Men først ut i neste uke. Da vil det komme varmere vær, avslutter Moxnes.

Ifølge yr.no vil man ut i neste uke kunne nå 24–25 varmegrader i Kongsberg.

Artikkeltags