Her kjører Anders ned bobbanen på Lillehammer

Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Backe (32) fra Modum hadde ingen muligheter til å stoppe. Likevel satte han utfor bobbanen på Lillehammer – på slalåmski.

DEL

MODUM: – At det er klink is, trangt og ingen muligheter til å angre seg på noen som helst måte, gjør at man er ganske spent når man står klar på toppen av banen, sier Backe som er kjent for sine halsbrekkende stunt.

Tidligere har han blant annet kjørt baklengs ned magasuget på Bø Sommarland og Vikersundbakken. Nylig kjørte han altså ned bobbanen på Lillehammer.

– Jeg fikk muligheten til å kjøre ned banen under én av de siste treningsrundene før de stengte for sesongen. Man har aldri kjørt på ski i en sånn bane før, sier Backe.

Stuntet gikk fint og 32-åringen kom seg helskinnet ned.

– Det var en ganske rå følelse da man kjørte ned første gangen. Banen er jo lang, og man øker jevnt i fart, så man må bare bli med på moroa, sier Backe og innrømmer at han ikke hadde full kontroll.

– Det gjelder å holde balansen, plassere og tilpasse skiene ut ifra fart og kurver – og regne med at det stopper av seg selv når man kommer til bunn.

Se flere videoer av Backe:

Her prøver skikjører Anders Backe (31) å få deg til å tro at han tar baklengssalto med datteren fastspent i sekken.

Artikkeltags