8 millioner i prisforskjell – men foreløpig vil ingen ha noen av dem

BILLIGST: Denne hytta på Meheia er til salgs for 550.000 kroner på Finn. Det er den billigste hytta til salgs i Kongsberg og Numedal akkurat nå.

BILLIGST: Denne hytta på Meheia er til salgs for 550.000 kroner på Finn. Det er den billigste hytta til salgs i Kongsberg og Numedal akkurat nå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra denne billigste til den dyreste hytta i vårt distrikt skiller det 8,4 millioner kroner. Men hva er egentlig hyttedrømmen for folk flest?

DEL

– De to hyttene vi prater om nå blir helt forskjellige verderer. Å selge billige hytter kan ta lang tid, for det er ofte ikke det folk vil ha lenger. Det var drømmen på 60-tallet, men ikke nå. Men det samme gjelder hytter på den helt andre siden av skalaen. Det kan ta like lang tid å selge en hytte til 10 millioner kroner som til 500.00 kroner.

Det sier eiendomsmegler Jon Alvsaker i Kongsberg Eiendomsmegling til Laagendalsposten.

LES OGSÅ: Mr. Fjellsnaret selger fortsatt milliontomter

HYTTEDRØMMEN: Jon Alvsaker i Kongsberg Eiendomsmegling mener høy standard er viktig, men hytter lang fra folk høyt på fjellet kan også være populære.

HYTTEDRØMMEN: Jon Alvsaker i Kongsberg Eiendomsmegling mener høy standard er viktig, men hytter lang fra folk høyt på fjellet kan også være populære. Foto:

Ligger på 1,8 millioner kroner

Akkurat nå ligger det 125 annonser ute for fritidsboliger i Kongsberg og Numedal på Finn.no. Den dyreste hytta ligger ved Kvannestølen i Nore og Uvdal og koster 8,9 millioner kroner. Den har for øvrig vært til salgs i flere år.

Den billigste ligger på Meheia i Kongsberg kommune, koster 550.000 kroner, og selges av Jon Alvsaker.

– Nå har jeg vært i dette gamet siden 1982, og det selvfølgelig helt andre tider nå. De billigste hyttene er ikke så attraktive som de en gang var, selv som vi selvfølgelig skal få solgt denne også, sier Alvsaker.

Tall fra Eiendom Norge viser for øvrig at medianprisen det siste året for omsatte fritidsboliger i for eksempel Nore og Uvdal kommune, ligger på 1, 8 millioner kroner. Det er det høyeste tallet de siste 10 årene, og de tar dessuten i gjennomsnitt 71 dager å selge.

Forskjellige drømmer

Uansett pris, så er utvilsomt faktorer som innlagt vann, strøm og avløp, nærhet til vei og nærhet til skiløyper og turløyper viktige for hyttekjøpere i 2018.

Men moderne fasiliteter er ikke alt, ifølge Alvsaker. Så lenge den riktige muligheten dukker opp. Og da spiller det faktisk ingen rolle at hytta ligger så langt som 700 meter fra veien.

– Vi solgte nettopp en hytte på Nordstul (på Blefjell, i Notodden kommune) til over takst, som det var stor interesse for. Årsaken var åpenbart at det var langt til nærmeste nabo og dessuten ganske høyt til fjells. Det var en god del yngre folk i 30-40 års-alderen som var meget interesserte i en slik type fritidseiendom, sier Jon Alvsaker.

LES OGSÅ: Jørn vil gjøre hytta di sikrere

Artikkeltags