Gå til sidens hovedinnhold

I år er valget enkelt!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I år har jeg tatt mål av meg å studere programmene til det enkelte parti ved årets stortingsvalg. Det dumpa ned en hvit konvolutt i postkassa vår herom dagen, det program for Høgre, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Jeg starta min enkle og supersubjektive analyse av de fire partiene i den samme rekkefølgene som nevnt ovenfor: Jeg starter med Høgre sin enkle brosjyre på 2 sider, hvor de proklamerer på forsida at. Vi får fart på Norge. På side 2 på lappen står: Våre hjertesaker. Det vil føre for langt å sitere alle de 13 pkt., derfor velger jeg det siste pkt. : Gjennom kompetansepåfyll sørge for at ingen går ut på dato i arbeidslivet. Ja vel tenker jeg, jeg visste ikke at det er innført datostempling i arbeidslivet i Norge. Denne «valglappen» bærer ellers preg av at Høgre regner ikke med å vinne valget – i hvert fall ikke i Buskerud.

Jeg går videre til Arbeiderpartiet. Dette er et generelt program for hele landet, uten ett navn og ett fjes, bortsett ifra sjefen sjøl, Jonas Gahr Støre, så er valglista for Buskerud en godt bevart hemmelighet. De proklamerer at de har 40 saker som Arbeiderpartiet i løpet av de første 100 dagene skal gjennomføre eller sette i gang. Som en gammel lojal Ap-politiker. så velger jeg å la meg imponere av en slik handlekraft, men 100 dager er ifølge mine beregninger vel 3 md.

Jeg fortsetter videre i min analyse og kommer til SV som stiller med et meget bra bilde av 1.-kandidaten i Buskerud tatt ved Drammenselva. SV proklamerer; Stem SV for rettferdighet og miljø. Det er lett å være enig i at det er viktig, men hvordan skal de klare å få dette til?

Så kommer jeg til slutt til Senterpartiet som presenterer en folder i A5 format med hele 6 sider med bilde av de første 5 kandidatene med Per Olaf Lundteigen og Sigrid Simensen Ilsøy i spissen på forsida. Teksten i folderen har et folkelig og lettlest språk uten jålete formuleringer. Forslagene er formulert konkret og i en gjenkjennelig form. Det er ikke tvil om at dette går Buskerud Senterparti inn for de neste 4 åra. Jeg avslutter min enkle analyse på følgende: I år er valget enkelt! Jeg siterer Per Olaf Lundteigen: Still opp for dem som bor ytterst!

Godt valg!

Kommentarer til denne saken