Gå til sidens hovedinnhold

Ikke «bare sand» i Bingeplass-området

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Når Laagendalsposten skal presentere nye boligfelt, er det svært viktig for aktuelle kjøpere at de får riktig informasjon. Området Bingeplass omtaler Lp som et område der det «bare er sand». Dette stemmer ikke med den geologiske rapporten for området.
Lp har i to reportasjer gitt området beskrivelsen «bare sand». Sist i en nylig utlagt sak på nettet. Men dette stemmer altså ikke. Området består også av den finere fraksjonen silt, som er den nest fineste fraksjonen før leire.

I forbindelse med behandlingen av reguleringsplanen laget firmaet Cowi i 2015 en geoteknisk rapport datert 3.6-2015. De gjennomførte bl.a. 14 grunnboringer i området. For noen av borpunktene er det også registrert silt. I rapporten står det på side 13:

Borpunkt 6 fast sand og silt.
Borpunkt 8 fast lag av sand og silt
Borpunkt 9 fast lag av sand og silt

Videre finner vi i rapporten på side 14: «Registrering av grunnvann er svært viktig for videre prosjektering og har stor påvirkning for stabiliteten av de bratte bakkene som står i området. For friksjonsmasser i bratte skråninger er det grunnvannsstanden som er avgjørende for stabiliteten.»

Cowi skriver videre i sin stabilitetsvurdering: «Dersom grunnvannsstanden mot all formodning stiger vesentlig i forhold til det som er registrert, må stabiliteten revurderes.»

Øyvind Stranna Larsen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.