Gå til sidens hovedinnhold

Ikke visste jeg at Bane Nor har som oppdrag å drifte parkeringsselskap…

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En togpendlers historie og 4 parkeringsbøter (gule kontrollsanksjoner).

Ved overgang fra 2018 til 2019 blir jeg gjort oppmerksom på at Bane Nor introduserer en parkeringsavgift på 100,- kroner per 30 dager, via Bane Nor App, for oss som er tog pendlere. Det tenker jeg er helt greit. Laster ned App og betaler.
Det jeg ikke visste er at jeg samtidig har meldt meg på et kurs Pendlerparkering, i regi av Bane Nor.

Jeg betalte for mine 30 dager og kjørte inn på parkeringsplassen som tidligere. Jeg kjørte inn på parkeringsplassen, slik at jeg stod mellom to skilter merket Pendlerparkering. En dag jeg skal hente bilen min etter jobb, har kurset tydeligvis startet.
På den gule kontrollsanksjonen står det; «Gyldig billett er ikke synlig i frontruten/ingen gyldig elektronisk registrering funnet». Jeg sjekker Bane Nor App. Den er betalt. Så tenker jeg at, da er det som i tidligere tider, jeg må ha kopi av periodebillett i frontruta. Jeg tar ut kopi og legger denne på dashbord. Overraskelsen blir stor når jeg litt senere finner nok en gul kontrollsanksjon på bilen.

LEKSJON nr 1; Ikke prøv å tolke teksten på en kontrollsanksjon. Pris på leksjon kr 600,-.

Da jeg skjønner at det er noe jeg ikke forstår. Jeg kontakter jeg Park Nordic. Der blir jeg gjort oppmerksom på at bilen min står en billengde for langt frem, og at hvis man ser på baksiden av skiltet så står det Avgiftsparkering.

LEKSJON nr 2; Skiltene må leses på begge sider, da det er ulik informasjon på hver av sidene. Pris på leksjon kr 600,-.

Jeg kontakter Park Nordic dagen etter at jeg finner kontrollsanksjon nr. 2. Siden jeg ikke var oppmerksom på at skiltene måtte leses på begge side, stod jeg en billengde for langt frem når jeg kontaktet Park Nordic. Og når jeg da kommer hjem fra jobb, finner jeg kontrollsanksjon nr 3.

LEKSJON nr 3: Ring Park Nordic UMIDDLEBART etter funn av kontrollsanksjoner. Pris på leksjon kr 600,-.

Jeg fyller inn klageskjema, dokumenter min betaling til Bane Nor –og får avslag.

Jeg parkerer da med riktig billengde, betaler på Bane Nor App og dette går fint i nærmere 8 måneder. Så finner jeg kontrollsanksjon nr 4 den 04.09.2019.
Siden jeg allerede har fullført (og betalt) for 3 leksjoner i Bane Nor’s Pendlerparkerings kurs føler jeg at jeg kan gjennomføre en viss avviksanalyse på egenhånd. Da oppdager jeg at skiltene har blitt snudd! Slik at der det tidligere var Pendlerparkering er det nå Avgiftsparkering!

LEKSJON nr 4: Husk å lese skiltene på begge sider HVER ENESTE DAG. Pris på leksjon 600,-.

Nå er det alltid med en viss spenning jeg nærmer meg bilen når jeg går av toget. Plutselig kan jo skiltene ha blitt snudd, flyttet høyre eller venstre da det er tydeligvis gitt Park Nordic å ha en viss kunstnerisk frihet med skilt og skilting.
Hittil i 2019 har jeg betalt kr 900,- til Bane Nor, slik at de kan bruke disse pengene til å kjøpe parkeringstjenester fra et parkeringsselskap som jeg har betalt kr 2400,-.
Har noen et kompendium eller fullført hele Bane Nor’s kurs i Pendlerparkering og vil sette opp en studiesirkel eller kollokviegruppe, så vil jeg gjerne få delta.

Nå er jeg i en evalueringsfase om jeg skal velge det mindre miljøvennlig alternativ ved å forlenge min kjøretur helt til jobb i Drammen, og i alle fall til Darbu.

Hilsen tog pendler og ufrivillig elev i Bane Nor’s kurs Pendlerparkering, arrangert av Park Nordic,
Line Vrenne.

Kommentarer til denne saken