Gå til sidens hovedinnhold

Industripilot – Nå må vi være på lag for industrien!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet i Viken bevilger 500.000 kroner til Industripiloten. Det er et bidrag til industripiloten på Kongsberg som skal ta industrien fra 3.0 til 4.0. Et prosjekt som kommer til å være veldig viktig for at vi skal videreutvikle Kongsbergindustrien og ruste den for framtida.

Det er allikevel slik at den viktigste jobben Vikenpolitikken kan gjøre er å støtte opp og legge press på storting og regjering. Industrimiljøet på Kongsberg gjør det klart at det trengs opp mot 400 millioner kroner for å komme i mål. Da er det storting og regjering som må ta ballen, på oppfordring fra oss.

Vi ser at Høyre slår inn åpne dører i Laagendalsposten denne uken. Fylkesrådet er i full gang med å jobbe med Industripiloten og en strategi for industriklynger. Dette er for oss et høyt prioritert arbeid. Eriksrød burde nok brukt mer tid på å overbevise sin egen statsminister fremfor å slå inn åpne dører i fylkeskommunen.

Industrimiljøet på Kongsberg står i fare for å miste mye kompetent arbeidskraft som følge av koronapandemien. Regjeringens tiltakspakker har ikke truffet. Industripiloten vil ikke bare bidra til å sikre nødvendige og framtidige arbeidsplasser i Kongsberg, men også nasjonalt. Ved å holde ansatte i jobb i stedet for permitteringer og oppsigelser bygges nødvendig kompetanse. Det er derfor viktig at det nå tas tak, slik at vi sikrer nødvendige midler til å støtte Kongsbergindustrien gjennom denne ekstraordinære situasjonen.

Arbeiderpartiet har alltid vært partiet for industrireising. Buskerud Arbeiderpartis stortingsrepresentanter støtter helhjertet opp om initiativet til industripilot i Kongsberg for å sikre helt nødvendig overgang fra industri 3.0 til industri 4.0 og forhindre at viktige industribedrifter og industriarbeidsplasser forsvinner ut av landet.

Vår oppfordring til Eriksrød og Høyre er at vi nå jobber sammen om å støtte Kongsbergindustrien. Ingen er tjent med å gå til avisen med halvsannheter og på den måten skape usikkerhet. Arbeiderparti er for å støtte Kongsbergindustrien og har vært det hele tiden.

Kommentarer til denne saken