Ingrid er opptatt av miljøet – plukket søppel i byen i påsken

Her står Ingrid Aurora (11) med to søppelposer etter en runde med søppelplukking på Vestsida.

Her står Ingrid Aurora (11) med to søppelposer etter en runde med søppelplukking på Vestsida. Foto:

Ingrid Aurora Øvsterud Thorberg (11) er mer opptatt av natur og miljøvern enn mange andre. Langfredag plukket hun søppel i byens gater. 

DEL

Hun hadde vært på påskevandring sammen med familien dagen før, og oppdaget at det lå en del søppel i gatene på Vestsida og inne på kirkegården. Sånn ville hun ikke ha det.

Miljøagent

– Man må passa bedre på naturen! Vi har bare en jord, sier 11-åringen til Laagendalsposten.

Ingrid er medlem av Miljøagentene, og finner flere oppdrag på nettsiden deres som det er mulig å gjøre på fritiden. I dag skal hun blant annet plante noen frø, og tidligere har hun gjort ulike eksperimenter. Hun og mamma Connie Othilie Voldby Thorberg oppfordrer også andre til å plukke søppel, særlig i disse dager hvor mange kanskje kjeder seg.

– Det kan jo være litt kjedelig nå, og det er stille og rolig. Vi har jo som regel med oss en pose når vi er ute på tur uansett, og det kan jo flere gjøre, sier moren.

Ingrid Aurora er engasjert på flere områder. Blant annet skrev hun et leserbrev om ulv i fjor.

– Hun er veldig engasjert. Hun bryr seg veldig og synes det er leit når ikke alle bryr seg om de samme tingene. Men det stopper ikke Ingrid, sier den stolte mammaen.

Ros fra ordføreren

Også ordfører Kari Anne Sand roser innsatsen.

«Så flott initiativ. Snakk om å ta en for laget!! Det var veldig snilt av henne, for å plukke opp andre sitt søppel er ikke så gøy. Synd at det er nødvendig. At folk kaster søppel er i alle fall helt unødvendig» skriver hun i en SMS til Laagendalsposten.

LES OGSÅ:

Vi handler sjeldnere, men putter flere varer i handlekurven

Tipser politiet om brudd på karantenebestemmelser

Røykla alle bilene bak seg – hadde ikke førerkort

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken