Norsk Bergverksmuseum markerer starten på sesongen med mange og spennende aktiviteter i Saggrenda. Det blir en «reise» i tid tilbake til 1700-tallet med besøk av Det Norsk Geworbne Infanterie Regiment med sin pomp og prakt.

Gruvetoget har avganger inn til Kongens gruve, aktivitetsplassen vil være åpen og Sakkerhusbutikken vil tilby vaffelsteking på Sakkerhustunet. Her er det noe for alle, i alle aldere, over og under jord.

Velkomst

Museets direktør Svein Skarheim ønsker velkommen på Sakkerhustunet før tunet overtas av Det Norske Geworbne Infanterie Regiment. De vil altså ta med publikum tilbake til 1700-tallet, det århundret som arbeidet med Christian 7. stoll ble påbegynt.

De vil vise frem sine flotte klær og demonstrere både blankvåpen og skytevåpen. Det vil bli to omvisninger i Sølvverkets gamle smie og det unike reimverkstedet. I dette verkstedet ble alle maskiner drevet av reimbånd og nå har du mulighet til å se dette mens det går. Disse omvisningene er gratis, men besøkende må registrere seg i billettluka.

Videre vil det bli omvisninger i Kongens gruve og gruvesafari til Gottes Hülfe in der Noth. Aktivitetsplasser er åpen og her kan store og små erfare noe av arbeidet til en gruvearbeider. Sakkerhusbutikken tilbyr enkel servering.

Her er programmet for dagen:

Kl. 11.00 ønsker direktør Svein Skarheim velkommen til ny sesong ved Gruvene. Sted: Sakkerhustunet.

Kl. 11.05-11.40: Norske Geworbne Infanterie Regiment stiller opp i norske 1700-tallsuniformer, og gjenskaper litt av den historiske atmosfæren fra Sølvverkets storhetstid. De underholder og formidler med blankvåpen og skytevåpen. De holder på til kl. 12.00 for de som ikke drar i gruva. Sted: Sakkerhustunet.

Kl. 11.40: Gruveklokka på Sakkerhustunet ringer sesongen inn. Sted: Sakkerhustunet.

Kl. 12 og 14: Gruveturer med omvisning i Kongens gruve.

Kl. 11.30 - 16.00: Aktivitetsplassen er åpen. Se demonstrasjon av fyrsetting, bli med på vasking av sølv eller myntpreging.

Kl. 11.30 - 16.00: Sakkerhusbutikken er åpen. Salg av kaffe, vafler, is og mineralvann. Vi har museumssuvenirer, historisk litteratur, steiner og mineraler i et bredt utvalg.

Kl. 14.00 og 16.00: Omvisning i Reimbåndsverkstedet. Bli med på omvisning inn i Sølvverkets verksted og smie fra 1874. Demonstrasjon av maskinene. Gratis påmelding i billettluka.

Kl. 16.00: Gruvesafari til Gottes Hülfe in der Noth. Kl. 16.00.

LES OGSÅ: