Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer eldre ut på middag

Folk over 65 år i Kongsberg blir invitert ut på middag.

Helse og omsorg sammen med Kongsberg Frivilligsentral har søkt om og fått innvilget midler fra Statsforvalteren i Oslo og Viken (tidligere Fylkesmannen) til gjennomføring av et tiltak som heter «eldre ut på middag».

Målet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial isolasjon samt å legge til rette for at innbyggere over 65 år igjen får være del av et sosialt fellesskap.

Mye ensomhet

Dette er en aldersgruppe som har kjent på store konsekvenser av pandemien.

Derfor er det inngått et samarbeid med Cafe Pi på Quality Hotel Grand og Kongsberg Tur og Transport. Middagene skal arrangeres mandag 14. juni og torsdag 17. juni på Cafe Pi.

Deltakerne betaler en egenandel, mens tilskuddet dekker resten, også transporten.

– Det er allerede noen som har meldt seg på, forteller Kristin Botten, frivillighetskoordinator i helse og omsorg i Kongsberg kommune.

Påmeldingsfristen er 11. juni.

Botten understreker at samarbeidspartnerne har vært svært samarbeidsvillige. At de kasta seg på med en gang de fikk henvendelsen.

Plass til 60

Det er plass til 30 deltakere på hver av de to middagene. Gjennomføringen skjer i tett samarbeid med frivillige.

– Kongsberg kommune har nå økt satsing på frivillige, forteller Botten.

Hun legger til at det er utrolig mange flinke frivillige knyttet til helse- og omsorgstjenesten.

De gjør mye for hverdagen for våre brukere, men vi ønsker oss flere. Hvis noen ønsker å være med som frivillig, enten generelt eller på dette arrangementet, må de ta gjerne kontakt, sier Botten.

Dessuten mente helse og omsorg at det nå var på tide å gjøre noe ekstra for kommunens seniorer. Mange har levd i ensomhet under pandemien og hatt begrenset med sosial kontakt.

Rådmannen har sagt at hun vil møte opp på begge arrangementene. Ordføreren og varaordføreren møter på ett arrangement hver.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken