Er du glad i Evert Taubes sine viser? Hva med Olle Adolphson? Eller Carl Michael Belmann? I såfall må du ta turen til Sølvsalen på Krona 19. mars! Her vil du få oppleve den fremste av alle tolkere av den svenske visetradisjonen, nemlig Kongsbergvennen, sangeren, gitaristen, pedagogen og sangskriveren Jan-Olof Andersson. Han har arbeidet profesjonelt med den svenske visen i Norden siden 1976 og er kjent for sine dypdykk i den svenske visetradisjonen.

I 2014 ble han tilldelt "Svenska Vispriset". I 2016 ble han nominert i kategorien "årets traditionsbärare ved folk- och världsmusik-galan i Västerås", der han ble stemt fram til seier i denne kategorien med motiveringen: "Årets traditionsbärare är en nyfiken, kreativ utforskare av en folklig tradition med djupa anor. Vår pristagare har också ägnat en stor del av sin livsgärning åt att förmedla sitt djupa kunnande till nästa generation. En skicklig och mångsidig artist som allvarsamt men också lekfullt vårdar och förnyar traditionen".

I 2016 mottok han også Taubesällskapets Trubadurpris.

Jan-Olof er fra 1979 dessuten tildelt flere stipend og utmerkelser for sitt arbeide innenfor visekunstens område, - det siste Olle Adolphson-stipend i 2021.

Han inviteres ofte som gjestelærer ved kurs och seminarer.

Jan-Olof samarbeider ofte og gjerne med kor, instrumentalensembler og storband, men her får vi oppleve han sammen med sin evige følgesvenn, den akustiske gitaren.

12. mars er Everts Taubes fødselsdag. Den feires i Sveige som Visans Dag i Norden. Jan-Olof kommer til oss nøyaktig en uke seinere og vi blir med på en innholdsrik "etterpåfeiring" med Taube og andre kjente svenske visediktere.