Gå til sidens hovedinnhold

Ismaiel er kåret til Årets forbilde

Ismaiel Alokozai fra Nore og Uvdal får i formiddag prisen Årets forbilde. Vinneren har nedlagt en viktig innsats for å integrere flyktninger i lokalsamfunnet, mener juryen.

Prisen Årets forbilde deles ut av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og går til en voksen med innvandrerbakgrunn som gjør en særlig innsats for barn og ungdom, og det er kommuner og organisasjoner som foreslår kandidater til prisen.

Prisen blir delt ut av barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad den 30. november.

Premien er 50 000 kroner til et formål vinneren velger selv og et kunsttrykk fra Trude Tjensvold. På grunn av koronaepidemien vil prisen bli delt ut lokalt i Nore og Uvdal kommune, i Rødberghallen. Da vil barne- og familieminister Ropstad være med på digital sending.

Frivillig

Ismaiel Alokozai kom til Nore og Uvdal kommune som flyktning da han var 18 år. Han jobber i dag i flyktningetjenesten og jobbet frivillig i bolig for enslige mindreårige asylsøkere.

– Prisvinneren har nedlagt en stor innsats for å få andre flyktninger integrert i lokalsamfunnet. Ismaiel har gjennom mange år bidratt til at andre flyktninger integreres og etableres i Norge, sier Isa Maline Isene, som har ledet juryen.

Isene er styreleder i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Likestilling

Juryen trekker også frem Ismaiels prisverdige engasjement innen likestilling.

Juryen sier: «Ismaiel Alokozai har gjennom mange år bidratt til at andre flyktninger integreres og etableres i Norge. Alokozai kom til Nore og Uvdal kommune som flyktning da han var 18 år. Siden har han tatt på seg jobben å få andre flykninger integrert i lokalsamfunnet. Juryen synes særlig hans engasjement innen likestilling er prisverdig. I tillegg jobber Alokozai for at de som trenger hjelp, får det - både når det kommer til stort og smått. Hans fotfeste innen lokalsamfunnet sitt gjør han til en verdig - og viktig - vinner av Årets Forbilde!».

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.