Skytingen under Oslo Pride natt til 25. juni, synliggjør hvor viktig Pride er. PST har sett at aktører er blitt inspirert av hendelsen, og det er fortsatt høyt trusselnivå i Norge. For de av oss som deltok på Kongsberg Pride sist helg, var trusselnivået svært synlig med tanke på politiets økte tilstedeværelse gjennom hele helgen. Skytingen i Oslo var en trist påminnelse om hva fordommer og hat mot skeive kan føre til av ekstreme handlinger.

Pride er ikke bare en feiring, men en protest mot intoleranse overfor vårt mangfoldige samfunn. Som leder i Kongsberg Pride hever jeg regnbueflagget høyt for at vår skeive familie skal slippe å oppleve diskriminering, trakassering, vold og drap.

Heldigvis har store deler av Kongsbergsamfunnet støttet opp om Kongsberg Pride og paraden. Omtrent 1000 mennesker gikk i paraden for at folk skal få være seg selv akkurat slik de er og få elske den de vil. For de av oss som er skeive, betyr det mye å få en tydelig anerkjennelse fra majoritetssamfunnet. Det betyr noe for de av oss som er åpne om hvem vi er, men det betyr kanskje enda mer for de som enda ikke tørr det, noe som i særlig grad gjelder de yngste av oss. Når skeive barn og unge i Kongsberg møter negative holdninger, skal de vite at det er veldig mange som syns det er kjempeflott at de er akkurat sånn som de er. Og når skeive familier møter negative holdninger, skal de vite at de er like normale og ønskede som alle andre familier.

Derfor arrangerer vi Kongsberg Pride! Og vi håper at stadig flere av dere som enda ikke tørr, blir med oss neste år. Ingen er fri før alle er fri!