Gå til sidens hovedinnhold

Ja til sikker Knutevei!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Knuteveien har i årevis vært preget av manglende vedlikehold og stort behov for oppgradering. Sikkerheten for brukerne har vært og er ikke god nok og mangelen på avklaring om ansvar og eierskap har vært åpenbar. Det er derfor svært gledelig at det nå er fremforhandlet en løsning som både inkluderer oppgradering, drift og vedlikehold.

Det er ikke slik Marit og Øyvind Eek-Jensen forfekter i et leserinnlegg i Lp at en bare kan plukke godbitene i en slik avtale. Da blir det ingen løsning. Brukerbetaling (bompenger) er et premiss for hele avtalen, slik det er på alle andre private veier både i Kongsberg og ellers i landet. Det er også slik at det er mange andre veier i kommunen som fører inn til det som med rette omtales som «fantastiske kultur-, frilufts- og rekreasjonsområder». Da blir det spesielt hvis bruken av veien i ett område skal betales over skatteseddelen, mens tilgangen til alle andre områder skal betales i form av bompenger fra den enkelte bruker.

Det er også svært vanlig med årskort på slike veier, slik at de som bruker veien mye ikke får en uforholdsmessig stor utgift. Dette bør også innføres på Knuteveien.

Høyre vil i kommunestyrebehandlingen gå inn for forslaget om finansiering av Knuteveien. Vi er overbevist om at en sikker vei med god standard sommer som vinter, vil være til glede for kommunens innbyggere. Da får vi leve med at dette koster oss noen kroner i bompenger, det er det verdt for å kunne ha tilgang til et unikt område.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.