Det er for andre gang at Kongsberg Jazzfestival, i samarbeid med DNB, vil dele ut #huninvesterer-stipendet.

Den første prisen ble delt ut under festivalen i fjor og gikk til gitaristen og komponisten Oddrun Lilja Jonsdottir. Hun har brukt stipendet til å spille inn albumet «Mirage», som ble utgitt tidligere i år.

Nå ønsker arrangørene å høre fra deg som har turt å satse på eget kunstnerskap – eller vet om noen som gjør det.

«Stipendet skal gå til en utøver i starten av karrieren som har vist en betydelig vilje og kompromissløshet i å satse på eget kunstnerskap», lyder pressemeldingen.

– Gjennom #huninvesterer-stipendet ønsker DNB og Kongsberg Jazzfestival sammen å sette søkelys på kapitalgapet mellom kvinner og menn som vi ser både innenfor privatøkonomi, men også i musikkbransjen, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB.

Dette er også i tråd med Kongsberg Jazzfestivals arbeid med å forbedre kjønnsbalansen og mangfoldet i bransjen. Festivalen forpliktet seg i 2021 til Key Change, som er en internasjonal bevegelse som jobber for kjønnsbalanse og økt mangfold.

Stipendet er et utviklingsstipend som skal brukes til å investere i egen karriere. Det kan for eksempel være utstyr, innspillinger eller turneer.

Selv har Jonsdottir brukt stipendet til å spille inn albumet «Mirage», som ble utgitt tidligere i år.

– Når man skal lage plate er det deilig å vite at man har mulighet til å få det så bra man ønsker, og at man har råd til å jobbe med de aller beste og bruke den tiden man trenger. #huninvesterer-stipendet kom godt med på et perfekt tidspunkt, forteller Jonsdottir i en pressemelding.

Til sommeren vil hun være tilbake på Kongsberg Jazzfestival for å gjøre konserten LILJA Extended, en konsert som oppsummerer hennes kunstnerskap så langt.

Publikum får høre innslag fra albumene «Marble» fra 2020 og «Mirage», i tillegg til at det også blir utdrag fra «I», LILJAs tingingsverk til årets Vossa Jazz. Sammen utgjør disse tre delene en trilogi, som vil sys sammen til en helhet under årets festival.

Kriterier for #huninvesterer-stipendet:


  • Stipendet skal gå til en musiker i etableringsfasen av karrieren som har vist en betydelig vilje og kompromissløshet i å satse på eget kunstnerskap.

  • Kandidaten kan også ha vist evner til å nå et nytt publikum gjennom nye formidlingsmåter, og evne til å samarbeide på tvers av landegrenser/sfærer/uttrykk.

  • Stipendet er et utviklingsstipend som skal brukes til å investere i egen karriere. Det kan være innspillinger, turné/reise, investeringer i utstyr, komponering mm.

  • Stipendmottaker vil bli profilert i både DNB og festivalens kanaler, og skal være disponibel for å gjøre en opptreden for DNB i løpet av det neste året.

Søknadsfrist: 15. juni 2023

Lenke til søknadsskjema.