To av festivalens konserter på EnergiMølla er nå klare.

Torsdag 2. juli kommer saksofonisten Kenny Garrett med band for å holde konsert.

– Enten vi spiller konsert eller er i studio, er målet mitt å skape en følelse. Hvis publikum kan oppleve den følelsen, er målet mitt nådd, sier Kenny Garrett i en pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet).


Ettertraktet

Jazzpublikummet la merke til Kenny Garrett allerede da han kom med sin første plate, Introducing Kenny Garrett (1984). Men det var ikke bare publikum han gjorde inntrykk på. Han ble fort en ettertraktet medspiller, og han har hatt fruktbare samarbeidsprosjekter med en rekke av jazzens ledende musikere, som Chick Corea, Pat Metheny og Miles Davis.

På sin ferskeste plate, Do Your Dance!, presenterer Kenny Garrett musikk der han inkorporerer mange typer dansemusikk, fra funk og hiphop til rytmer og groover fra Brasil og Afrika. Resultatet er et svært velsmakende, musikalsk brygg. Det er dette brygget du blir servert på EnergiMølla under årets jazzfestival på Kongsberg.

(Saken fortsetter under bildet).

Duo

Lørdag 4. juli er det Craig Taborn og Chris Potter som holder konsert på EnergiMølla.

Hver for seg omtales de som to av de mest respekterte musikerne på dagens internasjonale jazzscene.

– Vi får oppleve dem i duo på årets festival. Det blir garantert en musikalsk opplevelse av de sjeldne, sier Gustavsen.

Pianisten Craig Taborn sidestilles med legender som Paul Bley og Keith Jarrett. Det kan bli en stor lytteglede å overvære hans kreative og sjangeroverskridende utforskning og hans stilistiske mangfold, fra intense og energiske utfall til lyriske lydlandskaper.

(Saken fortsetter under bildet).

Saksofonisten Chris Potter har markert seg både som instrumentalist, komponist og bandleder. Hans musikalske utgangspunkt kan sies å være Sonny Rollins, men opp igjennom årene har han latt seg inspirere fra mange hold, og på den siste plata hans, Circuits, finner vi elementer av R & B, funk og hipp hop i det grunnleggende jazzidiomet.

LES OGSÅ:

Jazzdronningen kommer tilbake

Astrid S avlyser turne - jazzfestivalen sier at artisten kommer til Kirketorget

Håper at Lionel drar 5.000 til Kirketorget