Gå til sidens hovedinnhold

Jazzfestivalen og avtalen med kommunen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var jo et overraskende utspill fra styret i Jazzfestivalen, spesielt med tanke på at dette er byens store happening en gang i året hvor det oppfordres til at næringslivet skal arbeide tett med festivalen og at byens øvrige arrangementssteder lojalt skal bistå festivalen. Så vidt jeg husker så har Kongsberg kommune lagd en avtale med festivalen, hvor de gir festivalen en del rettigheter som i praksis bestemmer hva andre arrangementssteder skal følge. Det vil si de kan ikke ha egne arrangementer uten godkjenning av festivalen. Dette var noe forrige daglig leder fikk gjennomført og som de fleste har fulgt opp lojalt.

Når nå festivalen bryter med en av næringslivets største bidragsytere for kommunen som direkte og indirekte bidrar mye til øvrig næringsliv i byen, hvordan stiller politikerne seg da til den avtale som er inngått? Lp har også vært veldig tilhenger av denne avtalen. Bør ikke dette da få konsekvenser for denne avtalen, hvor lojale skal andre næringsdrivende i byen være mot festivalen?

Ordfører med flere fremtredende politikere har vært meget kritiske i sine uttalelser mot festivalens beslutning om å bryte samarbeidet med KOG. Så hva har de tenkt å gjøre?

Hva med Kongsberg Næringsforening som sitter i styret til festivalen – iflg. Lp så er styret enstemmig? KN har årlig BEBOP sammen med festivalen og KOG. Hva med det?

Nå er vel ikke KOG bare våpen, men mye annen teknologi.

En annen ting – hvor mye jazz er det på festivalen? Er det jazzmusikerne som bidrar med de største inntektene? Eller alle de andre artistene som jeg neppe tror bryr seg om KOG er sponsor.

Festivalen er avhengig av inntekter for å gjennomføre en god festival. For å få dette til så er de avhengig av støtte i det lokale miljøet fra byens innbyggere og næringsliv. Jeg tror det festivalen nå har gjort vil slå meget negativt ut eller tar jeg feil?

Uansett så bør dette få konsekvenser for de avtaler som festivalen har fått av kommunen, som Kongsberg Næringsforening har stått bak (og Lp) ovenfor næringsdrivende i Kongsberg bykjerne. Eller skal festivalen få lov til å gjøre som den vil i Kongsberg?

Kongsberg kommune, Kongsberg Næringforening og de som er ansatt av kommunen for å få flere til å etablere seg i Kongsberg, både næringsdrivende og beboere – tror dere at dette trekket fra festivalen er smart? At noen få (for det er faktisk et stort mindretall som ønsker stopp i våpensalg fra Norge) skal bestemme over alle andre er ikke særlig bra. Nå må noen med myndighet og makt kanskje si ifra.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.

Kommentarer til denne saken