Susanna og duoen Iver Kleive & Knut Reiersrud er klare for hver sin kirkekonsert. Bjørn Eidsvåg gjester Gamle Norge på festivalens åpningsdag.

Susanna & the Brotherhood of Our Lady

Susanna Wallumrød, som hun heter, utfordrer og lar seg ikke sette i en bestemt bås. Hun opptrer i et musikalsk landskap der sjangergrensene tøyes og i mange tilfeller ikke eksisterer.

I 2019 ble Susannas 13. album Garden of Earthly Delights utgitt til strålende kritikker både i og utenfor Norge. Her har Susanna latt seg inspirere av den nederlandske 1500-talls kunstneren Hieronymus Bosch sine malerier. Resultatet er en glødende og poetisk samling sanger og historier. Susanna har samlet en rekke musikere fra den unge, dynamiske og sjangerfrie norske musikkscenen. Resultatet er The Brotherhood of Our Lady.

Blant musikerne hun har med seg er det verdt å nevne Kongsberg-musikeren Ida Løvli Hidle på akkordeon og vokal.

Konserten holdes i Kongsberg kirke 8. juli.


(Saken fortsetter under bildet).

Utekonsert med Bjørn Eidsvåg

Hele Norges Bjørn Eidsvåg gjester Kongsberg Jazzfestival og bakgårdsscenen på Gamle Norge 7. juli.

Bjørn Eidsvåg klarer gjennom sin visepoesi å sette ord på tanker og opplevelser som svært mange kjenner seg igjen i. Låtene er på samme tid hudløs ærlige og sårbare, og treffer midt i hjerterota.

Bjørn Eidsvåg er fremdeles en av Norges mestselgende artister, og har alltid turnert mye. Siden debuten i 1976 har Bjørn Eidsvåg utgitt 25 plater, og opparbeidet seg et svært dedikert publikum.

Kleive & Reiersrud

Organist møter bluesgitarist, jordnært møter opphøyd, når Iver Kleive og Knut Reiersrud spiller den tradisjonelle midnattskonserten i Kongsberg Kirke på festivalens siste kveld.

Få kan spille orgel som Iver Kleive. Siden tidlig på 70-tallet har han spilt orgel, og drevet en utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent. Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister.

På denne konserten møter kirkeorgel gitar i et kraftfullt, dynamisk og improvisatorisk samspill, i stor grad basert på norske og internasjonale salmemelodier.

Skulle arrangementene bli avlyst på grunn av restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake, opplyser Kongsberg Jazzfestival.

LES OGSÅ: