For vi snakker om Snarky Puppy som i 2014 og 2016 vant Grammy-priser i USA, og er et mangfoldig musikerkollektiv bestående av musikere fra hele verden. Faktisk er gruppa er regnet som et av verdens viktigste nåtidige jazznavn, i hvert fall i følge jazzfestivalen selv.

Snarky Puppy søker alltid etter å utvikle seg kreativt. Gleden de formidler når de opptrer sammen fanger et stadig større publikum, på tvers av sjanger-, smaks-, og aldersgrenser. Bandet har 25 medlemmer i jevn rotasjon, der svart og hvit amerikansk musikk-kultur møtes, med innslag fra resten av verden.

– Musikalsk tsunami

Lyden er full av energi, ung og fargerik, og Snarky Puppy er et live-fenomen av de sjeldne.

– Dette bandet er en slags musikalsk tsunami, som treffer deg rett i danseskoene. Vi er så glade for å endelig ønske Snarky Puppy velkommen til Kongsberg Jazzfestival torsdag 7. juli, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

Klubbkonsert

Så er det Makaya McCraven, da, som er klar til å etterlate publikum måpende og med fullt hjerte, når han inntar scenen på Energimølla til klubbkonsert på festivalens siste natt 9. juli.

Han har bakgrunn i Chicagos vibrerende, kreative musikkmiljøer, og har vokst opp med jazz og perfeksjonert evnene som rytmisk musiker siden ung alder. Med klare nikk mot både jazz og hip hop surfer han stilsikkert mellom sjangere, snart høyt, snart lavt, men alltid med sin egne, eklektiske lyd.

– Makaya McCraven er et navn vi er veldig glade for å presentere på Kongsberg Jazzfestival. Han er en utforskende musiker som smelter sammen impulser fra både hip hop og jazzen, han dykker ned i jazzhistorien og skaper musikk som høres både innovativ og fremtidsrettet ut. Og i tillegg så frir han både til et lyttende og et dansende publikum – hva mer kan man ønske?, spør Menes.