Braaten mener vi må være forberedt på at smitten sprer seg, men mener SARS-cov-2 (korona-viruset) snart vil bli en helt vanlig sesonginfluensasykdom.

– Jeg håper folk demper angsten, slik som de jeg har snakket med som sitter i karantene har gjort. Blide og avslappet, mens de venter på prøvesvaret i solidaritet med dem som kan bli alvorlig syke, skriver Braaten på sin blogg.

Refser media - en stor utfordring

Han går hardt ut og refser mediene for å skape unødvendig mye frykt for det nye viruset.

– Pressen boltrer seg i korona-temaer de kan tjene penger på. Hederlig unntak er lokalmedier som bidrar til informasjon og saklige presentasjoner av smittesituasjonen, skriver Braaten.

Han opplyser om at det er en stor utfordring å skulle formidle at det nye viruset er en smittsom sykdom som vil spre seg til mange mennesker, føre til at noen dør, gjøre mange lett, eller middels syke, men også kunne gi alvorlig sykdom for enkelte. Samtidig som man prøver å roe ned befolkning, beskytte de svake gruppene, og ber helsevesenet forberede seg på det verste.

– Det er som å vifte med en rød klut foran den store mektige mediene-oksen. Den tabloide pressen kobler umiddelbart bekjempelse av smitte med dødsfall, stort fravær av helsepersonell og mange dødssyke.

– Jeg håper folk klarer å skille mellom å bli smittet og litt syk, som er helt ufarlig, og de få som blir alvorlig syke som vi skal hjelpe så godt vi kan

Folk oppfører seg eksemplarisk i karantene

Braaten sier at de han selv har pratet med som sitter i karantene har oppført seg eksemplarisk. At de tar smitten på alvor, uten å være hysteriske.

– På jobben bruker vi alle ressursene våre til å følge opp de sentrale helsemyndighetenes råd og anbefalinger. Vi er bedre rustet enn noen gang, men helsevesenet klarer ikke å stoppe denne pandemien alene. Alle innbyggerne sammen med helsevesenet må jobbe sammen i solidaritet med hverandre, avslutter kommunelegen.


LES OGSÅ: