Kongsberg kirke melder om at de har åpen kirke for alle som har behov for det. Kirken åpnet dørene klokka ni.

– Hvis noen har behov for å prate med noen, ta en kopp kaffe, eller ha noen å være sammen med, så er kirken åpen utover hele dagen i dag, opplyser Aasbø.

Han sier at kirken har cirka 10 personer fra staben på kirkekontoret i Kongsberg på plass for å bistå ved behov. Også Tuft kirke har åpent utover dagen, fra 13.30 til 16.30.

– Dette er en veldig spesiell situasjon som er vanskelig å ta inn over seg. Vi har ansatte som står klare for å bistå ved behov. Det som er viktig nå, er at samfunnet tenker på hva de sprer om seg med informasjon, kanskje særlig i sosiale medier florerer det med rykter og ting sprer seg fort. Det er viktig å være bevisst på hva man deler, sier sognepresten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kirken opplyser om at de ikke har satt opp ekstra gudstjenester i forbindelse med drapene, men at dette er noe de vil vurdere fortløpende.

– Vi må se og vurdere om andre planlagte arrangement i kirken kan gå som normalt, eller om vi vil gjøre om i programmet.

Aasbø anslår at det vil komme flere innom kirken i løpet av dagen.

– Jeg tror det er mange i byen, inkludert meg selv som syns denne situasjonen er vanskelig å ta inn over seg, og å forstå rekkevidden av. Det som har skjedd i Kongsberg nå er slikt vi ser på film, eller noe vi hører om andre steder i verden, ikke noe som skjer her. Nå har det skjedd og det er vanskelig å forstå. Det er viktig å ta vare på hverandre nå i tiden fremover, og det er viktig at de som har behov for ekstra hjelp oppsøker de plassene de kan få hjelp, avslutter Aasbø.