Gå til sidens hovedinnhold

Jo Jøldal bryter Finnmarksløpet

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble et kort Finnmarksløp på Jo Jøldal fra Kongsberg.

Facebook-sidene til Kongsberg Husky, skriver han at han nå har valgt å bryte, allerede på Levajok 1.

«Vi kunne fortsatt videre med 9 hunder og antallet er ikke årsaken, selv om det er tidlig i løpet å ha så få hunder. Årsaken er brutalt enkel, jeg startet løpet med et spann som ikke var godt nok forberedt og med en kjører som ikke i stor nok grad hadde tatt det til seg etter årets Femundløp.»

Han skriver videre at han har brukt mye tid på jobb, og at det har gått utover kvaliteten på jobben med hundene.

«De har trent nok mil, men jeg har ikke gjort den mentale jobben godt nok, med de hundene som nå er tre år og det har blitt veldig tydelig for meg nå. Jeg kunne fint fortsatt noen sjekkpunkt til, men velger å ta konsekvensen av egen mangelfull innsats og gi meg før de unge hundene får en dårligere opplevelse.»

Han sier at han ikke vet hva veien videre blir, men at han i så fall må gjøre en helt annen jobb enn han har gjort de siste to årene.

«Det ble en kort seanse for dere som følger med, jeg skulle ønske det annerledes, men dette løpet gir brutalt ærlige tilbakemeldinger og jeg mener dette var det riktige valget. Selvfølelsen har fått seg en fortjent knekk, men det er det læring i.» avslutter han innlegget med.

LES OGSÅ: – I fjor sov jeg 17-18 timer på sju døgn

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.