Gå til sidens hovedinnhold

Jordskifteretten og Knutevegen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lp kan melde fra formannskapets befaring på Knutefjellet og dets møte med Statskog og Bergverksmuseet. Det blir etterlyst smidighet og samarbeid, hvor det motsatte blir eksemplifisert ved at kommunen har bedt jordskifteretten se på eierskap til og kostnadsfordeling av vedlikehold av Knutevegen.

At UMU har vedtatt å fremme en sak for jordskifteretten, er en sak jeg skal påta meg delansvar for. For flere år siden foreslo jeg at en gjør med Knutevegen som en gjør med andre sterkt trafikkerte skogsveger, setter opp elektronisk bom. Da skjer to ting. Trafikken går ned og inntektene går opp.

Det er ingen rimelighet i at kommunen skal holde fri veg til Knuten. I etterkant av denne diskusjonen i formannskapet for flere år siden, kom det til diskusjon mellom kommunen og Statskog om hvem som eide vegen og hvordan vedlikeholdet skulle dekkes. Hvem som eier vegen er uinteressant. Statskog eier grunnen. Spørsmålet er hvem som skal vedlikeholde vegen.

Siden det ikke var framgang i disse  drøftelsene foreslo undertegnede for de rette personer å sende saken til jordskifte om en ikke snart fikk framgang i drøftelsene, noe UMU vedtok. Etter ytterligere et års betenkning fikk UMU sitt vedtak sin konkrete oppfølging gjennom kommunens henvendelse til jordskifteretten.

Saken er ikke berammet. Den kan kostnadsfritt trekkes. Spørsmålet går da til Statskog sin avdelingssjef og Bergverksmuseets direktør. Mener dere fortsatt at Kongsberg kommune skal koste fri veg minus bidraget til brøyting fra Telenor? Eller har dere  et noe mer smidig forslag som kan legge grunnlag for et samarbeid mellom alle som bruker vegen slik det er vanlig på tilsvarende veger. Noe som også innbefatter bomfinansiert vedlikehold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.