– Jubileumskonserten vil gi en smakebit fra mange av årets flotte glogerartister, sier Marit Lund Bjørnsen, som er vikarierende daglig leder for festspillene. I tillegg til Nils Henrik Asheim får vi høre både Trondheimsolistene, Sveinung Bjelland, Nordic Voices, Opus13, Daniel Herskedal, Eirik Raude og Notre Dame organist, Olivier Latry.

Jubileumskonserten vil starte med et tilbakeblikk med ett av Reidar Hauges rike orgelstykker, og Olivier Latry vil tolke tre av Mozarts kirkesonater sammen med strykekvartetten Opus13.

– I tillegg til å feire gjensynsgleden og jubileet, feires også med vissheten om at selv om verden er forandret, ligger noe fast; nemlig musikkens urkraft, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke, og fortsetter – Urkraften sier noe om vår opprinnelse, om hvor vi er, og hvor vi skal. Isa skal også stå på scenen under jubileumskonserten og vil gjøre en hyllest til kunsten og kjærligheten sammen med Sveinung Bjelland, som bl.a. var med å starte de første Glogerfestspillene.

Det er faste tilviste plasser i Kongsberg kirke på jubileumskonserten. Kirken er delt inn i soner med et visst antall sitteplasser pr. rad, og publikum vil få tildelt nummererte seteplasser ved innslipp.Jubileumskonsert med bestillingsverk