Ingen kongelig julaften i Uvdal

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De skal feire julaften sammen med kongeparet på Kongsseteren i Oslo.

DEL

Kronprinsparet har etter hvert fått en tradisjon med å feire jul på hytta i Uvdal. Og noen ganger er de i Uvdal på selveste julaften. Men i år kommer de altså ikke.

– Kronprinsparet skal ikke til Uvdal på julaften i år. Men om de skal de senere i julen, er det bare dem selv om vet, forteller Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, til Laagendalsposten.

Kongsseteren, er en eiendom og tømmerbygning på Voksenkollen i Oslo, som er i den norske kongefamiliens private eie.

Eiendommen brukes hovedsakelig om vinteren, og kongefamilien feirer vanligvis jul der.

Hytte i Fjellsnaret

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens i Uvdal.

I år blir det jul sammen med kongeparet på Kongsseteren, opplyser Slottet til NTB.

Kronprinsparet kjøpte hytte i Fjellsnaret i Nore og Uvdal i 2007, og har siden feiret julen flere ganger i dalen. Men i år skal de altså feire i Oslo.

LES OGSÅ: Her er fritidsboligene dyrest 

Privat eiendom

Kongsseteren er kongeparets private eiendom og ligger på Voksenkollen i Oslo.

Første juledag vil hele kongefamilien være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

I tiden før jul vil kronprinsesse Mette-Marit besøke arrangementet Vårt Nabolag på Dikemark Asylmottak søndag 16. desember. Vårt Nabolag er en festival som har som mål og styrke båndet mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget, ifølge kongehuset.no.

LES OGSÅ: Harald Rønneberg har kjøpt tomter i Uvdal 

Besøker institusjoner

Dagen etter besøker kronprinsessen og kronprins Haakon foreningen For Fangers Pårørende. Arrangementet er et førjulstreff for barn, unge og voksne som har et familiemedlem som sitter i fengsel.

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år vil dronning besøke barnesenteret på Ullevål sykehus fredag 21. desember.

Kongefamilien stiller til den årlige julefotograferingen på Slottet. Foran: kong Harald og dronning Sonja. Bak f.v.: prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prins Sverre Magnus.

Kongefamilien stiller til den årlige julefotograferingen på Slottet. Foran: kong Harald og dronning Sonja. Bak f.v.: prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prins Sverre Magnus. Foto:

Les også: Kronprinsparet dropper Uvdal julaften 

– Dette er en stor kveld i mitt liv

Mr. Fjellsnaret selger fortsatt milliontomter

Ja, jeg sølte – på kongens bord 

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags