Ønsker flere gaver til ensomt juletre

Fjorårets gavehaug til krisesenteret. Fra venstre: resepsjonssjef Charlotte A. Odden, vaktmester Jonny Torgersen, daglig leder Anita Skullestad, hotellsjef Janne Johansen og nestleder og barnefagsansvarlig Mona Moghaddam. Foto: Eigil Kittang Ramstad

Fjorårets gavehaug til krisesenteret. Fra venstre: resepsjonssjef Charlotte A. Odden, vaktmester Jonny Torgersen, daglig leder Anita Skullestad, hotellsjef Janne Johansen og nestleder og barnefagsansvarlig Mona Moghaddam. Foto: Eigil Kittang Ramstad

Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor ble det lagt igjen rekordmange gaver under det ensomme juletreet. I år håper de på enda flere!

DEL

For sjette året på rad er det satt frem et ensomt juletre i resepsjonen på Quality Hotel Grand Kongsberg, men det rekker sjeldent å stå ensomt lenge.

Juletreet har stått fremme knappe to uker, og allerede ligger det en stor haug med gaver under. I fjor ble det samlet inn 670 gaver under treet.

- Vi håper på rekord også i år, sier Charlotte A. Odden, resepsjonssjef.


LES OGSÅ: Ny rekord under juletreet!

Førjulstradisjon

Det ensomme juletreet er blitt en førjulstradisjon både for hotellet og for giverne i Kongsberg.

- Det er blitt en liten greie nå at vi gjør dette før jul hvert år. Folk ringer inn og spør om det fortsatt er mulig å komme med gave, og det er det absolutt!, sier Odden.

Gavene hentes mandag 18. desember, i god til at nissen kan dele ut gavene til barna som skal få dem.

- I tillegg pleier det alltid å være noen som kommer innom med gaver på Pi rett før jul eller i romjulen, og ber dem legge gavene under juletreet. Alle gavene kommer frem uansett.


LES OGSÅ: Full kirke og god førjulsstemning

Vil du gi gave?

Juletreet har plass til flere gaver, og vil du gi litt ekstra juleglede så er det ikke vanskelig:

- Kjøp en gave, merk den med kjønn og alder til barnet, og legg den igjen under juletreet. Vi har mange, men håper på flere, sier Charlotte A. Odden.

Som tidligere år er det Kongsberg krisesenter som mottar gavene som ligger under treet. I tillegg bidrar Nordic Choice med 10 kr til UNICEF per gave som gis.

- Vi er så takknemlig!

Anita Skullestad, daglig leder på Kongsberg krisesenter, er takknemlig både til giverglade Kongsbergfolk og spesielt til Quality Hotel Grand Kongsberg.

- Jeg blir så stolt av givergleden til folk, og det er så mye fint vi får! Det betyr så mye, vi kan ikke engang sammenligne jula før gavene med jula nå, sier hun.

Nå gleder Anita seg til å ta på seg nisselua på det hun beskriver som den fineste dagen i året.

- Gavene utgjør en stor forskjell, ikke bare for de som bor hos oss nå og i jula, men også for de som har bodd hos oss i løpet av hele 2017. Alle blir invitert til julefeiring på krisesenteret, sier hun.

- I tillegg er det flere som sliter litt ekstra økonomisk og vil gi bort en gave til et tantebarn for eksempel, og det har vi da mulighet til å hjelpe de med. Nye beboere på nyåret får også. Dette er gaver til alle som har bodd, og som kommer til å bo. Det er helt fantastisk!

LES OGSÅ:

Snart gjenåpner skysstasjonen - med nye eiere

Dette er utenlands-favorittene i jula

Juleturn og jubileumsfeiring 

Artikkeltags