For ca 1,5 år siden stod jeg på kulturskolen med en ny relasjon.. Mitt møte med musikkterapauten min viste seg å være det jeg trengte for å møte de tunge stundene i livet mitt. For 1,5 år siden turte jeg ikke å lage en eneste lyd i rommet, det å snakke var nok.
Nå står jeg her, min stemme er min, den er det den er og jeg håper du vil ta del i min reise.

Denne sangen har et budskap som kom sterkt til meg bare for noen uker siden. Jeg prøvde å sortere tankene mine og skrive ned alt som falt inn. Julen for meg er alltid tung. Den er aldri som mange tror den er. Jeg er ikke den mange tror jeg er. Jeg er en traumeoverlever og jeg skal ikke leve i skyggen lenger.

Mitt budskap her er:

Julen kan være vond å tynge deg fysisk og psykisk. Det som er annerledes i år er at hele verden kjemper samme kamp. Vi står i en pandemi som kan skape store problemer på flere områder - ensomhet, psykiske belastninger, traumer i hjemmet og mer. Dette er viktige kamper ingen skal stå alene i! Vi er lykter for hverandre, fellesskapet vi deler skal favne om våre sinn. Vi står tross alt under samme himmel og puster samme luft - la oss dele dette budskapet, ta vare på hverandre og vær så snill - la aldri håpet ditt ta slutt.

Mitt håp har engang vært så svakt at det nesten tok slutt, men fordi jeg fikk kjenne på et fellesskap så sluttet jeg aldri å håpe. Nå håper jeg mer enn noen gang på at alt kan ordne seg. Jeg kan en dag stå opp å se at mitt liv er verdig- det er ditt også. Sammen står vi sterke!

Jeg håper du vil dele denne sangen til noen du er glad i, eller bare vil hjelpe meg å dele budskapet slik at vi gjør oss bevisst på at håpet vi har, må aldri forsvinne. Et ønske om en God Jul og Godt nyttår, varme klemmer fra meg, Victoria.

Medvirkere:

Tusen takk til Kongsberg Kulturskole, Rektor Irene Bjørnnes,som har latt meg få fullføre hjertesaken min. Takk for at du har latt alle disse menneskene på kulturskolen hjelpe meg.

Tusen takk til den beste pianisten jeg har hørt som også har komponert denne nydelig låten, Helge Wahl Flatland. Helt rått at du klarte å forstå hvor jeg ville med sangen uten å ha møtt meg og bare ved hjelp av noen ord.

Tusen takk til Siv Wyller, skapende skriver. Fy søren å rå du er med ord og du vekket noe poetisk i meg som jeg ikke visste jeg hadde. Du har virkelig hjulpet til med å føre låten dit den måtte være for at den skal forståes av alle.

Tusen takk til Barbara Schmitt for veiledning av film og redigering. Det hadde vært vanskelig å sette sammen filmen uten din veiledning og engasjement.

Sist men ikke minst, tusen millioner takk til Sarita Wallumrød, min musikkterapaut. Uten deg hadde vi ikke hatt en låt. Uten deg hadde ikke jeg stått her på mine ben, så stødig som jeg står nå. Uten deg hadde traumene vunnet. Takk for at du alltid tror på meg, hjelper meg og veileder meg til å være mitt beste.