Julevandring i kirken julaften

FORBEREDELSER: Ingvild Støa Skrede, Vibe Haugejorden, Matthias Anger og Tanja Bjerklund Hauge rigger kirken til julevandring.

FORBEREDELSER: Ingvild Støa Skrede, Vibe Haugejorden, Matthias Anger og Tanja Bjerklund Hauge rigger kirken til julevandring. Foto:

Av
DEL

Innsendt Julaften vil Kongsberg kirke være åpen med julevandring fra kl. 12.00 til 15.00. Du vandrer gjennom juleevangeliet. Fra Nasaret til Betlehem, forbi fulle herberger og til gjetermarken. Kanskje møter du på engler, hører englesang, og blir med gjeterne til krybben og Jesus-barnet. Til og med de tre vise menn og gavene de kom med vil du finne på veien gjennom kirken.

– Vi vandrer ikke bare gjennom juleevangeliet, det blir også en vandring gjennom bibelen, sier kateket Tanja Bjerklund Hauge, som er initiativtaker til julevandringen. På veien vil den som er observant også kunne kjenne igjen fortellinger fra bibelen, fra påskedagene, kjente bibelvers og fortellinger, fortsetter hun. Noen ting vil kanskje bare oppleves som vakre, men vil likevel kunne gjenkjennes for dem som kjenner historiene i bibelen.

Luktesansen blir også tatt vare på i julevandringen. Høyet i stallen, eller røkelsen som en av vismennene hadde med seg vil kunne anes i luften.

Vandringen passer for alle aldre, og det vil også være detaljer underveis for de minste.

Merk at det til være inngang til julevandringen via sidedøren mot rådhuset og utgang på motsatt side. Smittevernet blir godt ivaretatt, og det vil kun være 50 besøkende i kirken til enhver tid. Under vandringen vil også to gallerier i kirken benyttes. Hit er dessverre ingen annen adkomst til galleriene enn via trappene, så tilgjengeligheten vil være begrenset for denne delen av julevandringen.

– Dette har vært et kjempespennende prosjekt, sier Matthias Anger som er kantor i Kongsberg kirke, og fortsetter. – Vi har samarbeidet på tvers av flere faggrupper og har hatt en kreativ prosess i denne litt annerledes adventstiden.


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken