Junior-NM i langrenn er avlyst

AVLYST: Skrimtrioen Magnus M. Næsset (t.v.), Albert Berget og Anders Jørstad hadde sett fram til junior-NM på Beitostølen.

AVLYST: Skrimtrioen Magnus M. Næsset (t.v.), Albert Berget og Anders Jørstad hadde sett fram til junior-NM på Beitostølen.

Denne helgen skulle flere numedalsløpere har kjempet om topplasseringer i junior-NM på ski på Beitostølen, men mesterskapet er avlyst. NM i cheerdans i Stokke neste helg går uten tilskuere.

DEL

Junior-NM i langrenn, som skulle arrangeres på Beitostølen kommende helg, er avlyst på grunn av frykt for ytterligere spredning av koronaviruset.

Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted tirsdag kveld. Avgjørelsen er fattet av smittevernlegen i Øystre Slidre kommune.

Bakgrunnen for vedtaket er rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) tirsdag om at utendørs arrangementer med flere enn 500 deltakere som står eller sitter tett bør avlyses. Det er også satt i sammenheng med at FHI og Helsedirektoratet peker på at vi er inne i en ny fase med ikke sporbar smittespredning.

Arrangøren har opplyst at det er om lag 1000 påmeldte deltakere til junior-NM, og at det var ventet rundt 600 ytterligere tilstedeværende med støtteapparat og familiemedlemmer. I tillegg ville mange lokale frivillige være involvert.

Smittevernlegen har på det grunnlaget og etter en samlet vurdering kommet til at smitterisikoen ved arrangementet ville være for høy til at arrangementet kunne gjennomføres.

Det skulle være individuelle renn i klassisk stil fredag, i fri teknikk lørdag og stafetter søndag.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags