Den beste lista e har, er på telefonen, på handleliste appen! Tenk da, når e står der på butikken og berre kan krysse av på lista og oppdraget si «pling» og bli borte, treng ikkje å huske på at mjølka som står på handlelappen, allerede ligg i korga, for e har «plinga den bort» fra lista, da skjønner jo alle at det faktisk er artig å reise på butikken. Nesten.

E er ingen "handle i butikk dame", men det beste med lista er at den kan e dele den med Mannen, og HAN kan reise på butikken!!

Me kan altså lage lister for ALT! Dei lages gjerne i fleire omganger og i forskjellige utforminger, dei håndskrevne lages med forskjellige farger, med egne profesjonelle avhukningsbokser, i forkant av gjøremålet. Me bruker gjerne forskjellige farger og veksler ivrig med store og små bokstaver. Er det ei heilt spesiell liste så lager me nok ofte nokon fine linjer rundt sjølve lista, rammer den inn på ein måte.

Me gir alt med listen våre, men for kem? Det er vel ikkje til å stikke under ein stol at dei fleste lister er for kan sjøl? Med tanke på alle listene som skrives og holdes under oppsyn her i huset så sku ein tru at e kanskje sku kreve lønnsforhøyelse?

Når me dreiv på med den værste opp pussinga her heime så starta e med små post-it lapper, til Mannen, kun tre gjørmål, ein lapp for hver uke. Så det ikkje sku bli så uoversiktelig og ikkje minst uoverkommelig. Det stod med store bokstaver: «TIL ANDERS» og ein smiskete klisse-detalj til slutt, så han sku huske på at lista var laga med kjærlighet.

«Snart5» er ivrig med alle leikeblada som florerer i postkassa om dagen. «Jeg SKAL ha» høres jamnt, e prøver etter beste evne å fortelle at det ikkje heiter at man «skal ha», men at ein kan ønske seg, og har selvfølgelig vært påpasselig med å si, at sjøl om man ønsker seg, så betyr ikkje det at ein nødvendigvis får det! Ho måtte ha litt sorteringshjelp og sette ned sine ønsker ned på papir. Me skreiv og skreiv, med stadig påminnelse om at det kun var ønsker.

Mannen subba litt rundt og kikka på alt som burde ha vært gjort, han drog litt på det, i ettertid hørtes det nesten ut som om at han angra sitt eget ønske; «Viel.... kan vi lage liste igjen? Sånn liste med oversikt over hva som bør gjøres?» E spratt til, blei rettare i ryggen, fikk et klart blikk og hørte plutselig veldig godt ka han sa! Selvfølgelig, selvfølgelig kunne me lage liste!! Ikkje ei liste over ka som bør gjøres, men ei liste over ka som SKAL gjøres! Null problem. E håpa berre «Snart5» ikkje snappa opp at e nevnte, «SKAL gjøre!».

Lista blei til, men det blei ikkje plass til alt på ein post-it lapp. No har lista liggi brakk i to uker!

Kjøkken skapet som e egenhendig tok ned fra veggen (som gav meg strekk i ryggen) fordi det liksom ikkje passa der det hadde hengt i to år stod på golvet i stua, i ikkje mindre enn 3 uker. Ein kveld så krevde e at det sku bli hengt opp, der det passa bedre. Så tok e ein kikk på den lange lista mi, ramsa opp alt som stod, skap-oppdraget stod ikkje der. «Kan du ikke sette det på da, så kan vi huke av det ihvertfall?» sa ́n.

E måtte le, skjønte at det var viktig å få huka av i krysse boksen.

E skal finne fram post-it lappan igjen, sette på tre gjøremål med fine farger og få med ei klissete helsing på slutten. Med nokon små uker til jul, så bli det ei hard prioritering som må til! For det er vel slik, at det ein ikkje har fått gjort i eit heilt år, MÅ gjøres siste uka før jul??

Ein ting er sikkert, det bli ikkje innført middagsliste her, for kor kjedelig er vel ikkje det å stå der med fiske boller og kvit saus, når ein egentlig har lyst på biff?