Spør du noen på gata: «Hvem er ordfører i Kongsberg» tror jeg nesten alle har svaret klart: «Kari Anne!» Vi er på fornavn med henne, hun er kjent og kjær. Og hun kjenner også veldig mange av byens innbyggere, små og store, unge og gamle.

Hun ble valgt i 2015 og gjenvalgt i 2019, Det har vært travle år, med pliktarbeidet; konferanser, kontorarbeid, telefonsamtaler og reiser. Men likevel er hun ofte å se ute, midt i det vanlige livet. Ingenting er smått eller uviktig for henne. Hun dukker opp og er interessert i alt vi driver med. I en barnehage eller på en skole, – på en bedrift eller et sykehjem. Og er det noe ekstra, en utmerkelse, et jubileum, så er hun der og «kaster glans» som vi sier. Vi skjønner at det er viktig og fint når Kari Anne kommer. Hun jobber lange dager, helg og hverdag for at flest mulig i byen vår skal ha det bra.

Så er det alt som ikke er så greit, – pandemien kom brått og ble skremmende stor og aktiv. Med ordfører og rådmann i spissen, og mange, mange gode hjelpere! må det sies at vi kom gjennom det på en god måte. Hyttegata ble også plutselig kjent over hele landet. Vi skulle ønske det aldri hadde skjedd. Det ble vel av de tyngste timene for Kari Anne.

Det er sikkert mange som har sendt en vennlig tanke til henne som står i front. Nå fikk jeg lyst til å gjøre det på denne måten: Tusen takk Kari Anne! for den du er og alt du gjør!